Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 10-й тур. 24 жовтня.
«Таврія» — «Кривбас». 1:2. 10 500 глядачів. Голи: Гігіадзе, 18 — Крашевський, 43, Попович, 51. Дублери — 1:2.
«Шахтар» — «Металіст». 0:1. 18 432. Гунчак, 69. Дублери — 0:5.
«Закарпаття» — «Оболонь». 1:2. 4 100. Слюсар, 10 —Продан, 45, Іващенко, 59. На 86-й хвилині киянин Мазуренко не реалізував пенальті. Дублери — 3:2.
«Волинь» — «Арсенал». 1:0. 8 350. Сачко, 32. Дублери — 0:1.
«Іллічівець» — «Металург» Зп. 2:2. 8 500. Закарлюка, 47, 90+1 — Модебадзе, 17, Максимов, 35. Дублери —1:1.
«Чорноморець» — «Ворскла-Нафтогаз». 1:1. 9 500. Балабанов, 67 — Хістєв, 90+3. Дублери — 1:0.
«Динамо» — «Борисфен». 2:0. 7 000. Гусін, 7, Родольфо, 77. Дублери — 1:0.
Чемпіони країни мали велику перевагу в матчі проти аутсайдера. Однак треба віддати належне бориспільцям — вони виявилися хлопцями бойовитими. Тому рахунок тривалий час тримався мінімальний. Господарі забили після чудової передачі Клебера на Гусіна, знаного майстра гри головою.
Після цього динамівці значно зменшили оберти. Хоча і за таких умов підопічні Йожефа Сабо мали чимало нагод збільшити матеріальну перевагу.
І лише під завісу поєдинку киянам вдалася ще одна результативна комбінація. Окрім задерикуватості бориспільці не протиставили суперникові більше нічого. Тому перемога «Динамо» потребувала не так уже й багато зусиль.
А от донецький «Шахтар», який мав тривалу безпрограшну серію, несподівано на своєму полі наразився на харківську «крицю». Хоча перевага «Шахтар» ні в кого не викликала сумніву. У першому таймі не скористалися нагодами забити Воробей та Брандау, а після удару Матузалема м’яч влучив у стійку воріт. Після перерви пильність харківського воротаря здалеку перевіряв Срна. Близький до мети був Агахова. Однак не зміг перекинути м’яча через воротаря.
Але переможців, як відомо, не судять. До того ж «Металіст» упродовж зустрічі, можна сказати, не ховався за парканом оборони. За першої нагоди команда Геннадія Литовченка не вагаючись ішла до воріт «вуглярів». У першій половині матчу воротаря донеччан Лаштувку серйозно потурбували харківські гравці Ібрагімов та Джакобія.
Одне слово, «Металіст» уперто чекав свого шансу. І він настав. Гунчак метрів з двадцяти п’яти поцілив у верхній кут воріт «Шахтаря». Щоб зрівняти рахунок і навіть вийти вперед, «вуглярі» мали достатньо моментів. Та все марно. Не врятували їх і шість доданих арбітром хвилин. Господарі нервувалися, бо харків’яни затягували ігровий час. Справа могла дійти до боксу. Але, як кажуть, Бог милував...
З інших матчів 10-го туру варто відзначити чергову перемогу «Волині» у грі з «Арсеналом» та нічиї в Маріуполі та Одесі, де від поразок втекли футболісти «Іллічівця» та «Ворскли-Нафтогаз».