Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає на боці парламентаризму, а не обслуговує чиїсь інтереси. Про це заявив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, оприлюднюючи позицію Володимира Литвина.
Ігор Сторожук прокоментував заяви деяких представників більшості, зокрема критику Степана Гавриша, на адресу парламенту та його голови. Зокрема, Степан Гавриш заявив: народні депутати, які входять до парламентської більшості, можуть повернутися до сесійної зали тоді, коли їхні права будуть відновлені.
На думку Володимира Литвина, передусім має значення більшість голосів народних депутатів, які потрібні для вирішення актуальних суспільно-політичних питань і законотворчої роботи. Навряд чи серед народних депутатів, чиї інтереси в даному разі представляє Степан Гавриш, знайдеться багато таких, які можуть поскаржитися на неможливість виступити в залі в разі своєї присутності. Але для цього треба просто ходити на роботу, зазначає глава парламенту. Говорити, що в парламенті не повинні відбуватися політичні дискусії, переконаний Голова ВР, некоректно.
Глава парламенту впевнений, що коли є пропозиції стосовно перенесення пленарного тижня, то вони мають бути реалізовані у формі проекту постанови Верховної Ради. А причиною відсутності такого документа, на думку Володимира Литвина, було розуміння того, що подібне призведе до фіаско. Що ж стосується ліквідації парламентської більшості, то Голова Верховної Ради лише виконав рішення Регламентного комітету.