В  Англії одна державна служба опікується і дітьми, і батьками. Який ефект від такої турботи, розповім, коли побуваю за завданням головного редактора в Лондоні.

У наших дітей — сім няньок. Чи є сенс утримувати стільки піклувальних структур, не рахуючи батьків і школу? Відповідь шукайте на вулицях міст і селищ.
На початку вересня було проведено Всеукраїнський рейд «Урок», мета якого — виявити бездоглядних дітей. Їх лише за 15 днів затримали понад сім тисяч. Дівчатка й хлопчики замість навчання в школі займалися бродяжництвом і жебрацтвом, пили вино, нюхали клей. «Полювали» на прогульників працівники служби у справах неповнолітніх, кримінальної міліції та соціальної служби для молоді.
Не можна сказати, що в школі байдужливе ставлення до прогульників. Їх, часом, учителі за руку водять на заняття, контролюють і після уроків. Але хіба це вихід, коли батьки нерідко свідомо використовують дитячу працю на городах і в садах, прилучають чад до непорядних справ? До слова, за невиконання своїх обов’язків до відповідальності під час рейду «Урок» притягнуто півтори тисячі батьків, ще 900 поставлено на профілактичний облік.