Учора в Головному бюро судово-медичних експертиз фахівці, які лікували кандидата в Президенти Віктора Ющенка, мали з’ясовувати обставини, пов’язані з погіршенням стану здоров’я лідера «Нашої України». (До речі, цього тижня Генеральна прокуратура України мала вивчити разом з нашими лікарями документи клініки «Рудольфінерхаус», передані українській стороні рішенням австрійського суду.)

Результати обговорення чи попередні висновки поки що не сповіщають. У самому головному бюро дати будь-яку інформацію з цього приводу чи акредитувати журналіста на засідання відмовилися, посилаючись на «спеціальний дозвіл слідчих органів». На запитання: «Конкретніше, яких органів?» — розгніваний чоловік, який до всього відмовився представитися, кинув слухавку. Щоправда, і до прес-служби Генпрокуратури через постійні короткі гудки додзвонитися так і не вдалося. Однак інші працівники головного наглядового органу, які побажали залишитися невідомими, пояснили: «Такі засідання — закриті заходи». Та й узагалі Генпрокуратура до них... не має жодного відношення. І порадили звернутися до Головного бюро судово-медичних експертиз.
А тимчасова слідча комісія Верховної Ради з вивчення обставин отруєння Віктора Ющенка, як повідомив позафракційний народний депутат Олександр Волков, чекатиме висновків Генпрокуратури до понеділка.