Чемпіон України прибув до столиці Іспанії в ранзі одноосібного лідера групи. Тому напередодні його матчу з місцевим «Реалом» і в день гри місцеві канали присвятили динамівцям чимало уваги. Біло-сині хоч ніколи й не перемагали на красені «Сантьяго Бернабеу», проте останні два рази їхали з Мадрида з нічиїми й гордо піднятими головами. І цього разу не збиралися кияни знімати капелюха перед іменитим суперником.
Ми вже писали в попередньому репортажі з Іспанії, що «Реал» останнім часом зазнав відчутних кадрових втрат. Та за будь-яких обставин це — видатний зірковий ансамбль. Тому початок матчу був за господарями, які вже перші свої атаки могли завершити результативно. Але чудово діяв Шовковський.
Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Третій тур. 19 жовтня.
Група А. «Ліверпуль» (Англія) — «Депортиво» (Іспанія). 0:0. «Монако» — «Олімпіакос» (Греція). 2:1. «Монако» — 6 очок, «Олімпіакос», «Ліверпуль» —по 4, «Депортиво» — 2.
Група С. «Аякс» (Нідерланди) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 3:0. «Ювентус» (Італія) — «Баварія» (Німеччина). 1:0. «Ювентус» — 9, «Баварія» — 6, «Аякс» — 3, «Маккабі» — 0.
Група D. «Спарта» (Чехія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:0. «Фенербахче» (Туреччина) — «Ліон» (Франція). 1:3. «Ліон» — 7, «Манчестер Юнайтед» — 5, «Фенербахче» — 3, «Спарта» — 1.
Група В. «Байєр» (Німеччина) — «Рома» (Італія). 3:1 (Жуніор, 48, Кржиновек, 59, Франца, 90 — Бербатов, 26). Було вилучено гравців «Роми» — Пануччі, 61, Россі, 87.
«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:0. Гол: Оуен, 35.
«Реал»: Касільяс, Мічел Сальгадо, Павон, Іван Ельгера, Роберто Карлос, Фігу (Соларі, 29), Зідан, Гуті, Рауль, Роналдо (Морієнтес, 81), Оуен (Селадес, 66). Тренер — Маріано Гарсія Ремон.
«Динамо»: Шовковський, Гіоане (Пеєв, 87), Саблич, Гавранчич, Родолфо, Каддурі, Гусєв, (Чернат, 64), Юссуф, Рінкон (Белькевич, 75), Шацьких, Клебер. Тренер — Йожеф Сабо.
Арбітр — Жиль Вісьє (Франція).
Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу». Часом дощ. 20 градусів. 60 000 глядачів.
Підопічні Йожефа Сабо спромоглися стримати перший атакуючий тиск «Реала». А після цього вони вже діяли на досить високій ноті, йшли вперед і загрожували воротам суперника. Кілька моментів у зустрічі мав Клебер, могли відзначитися Шацьких і Рінкон. Згадаймо, як Гіоане у другому таймі не влучив у майже порожні ворота. Одне слово, у бойовитості, великому бажанні боротися динамівці не поступалися суперникові. А інколи примушували його грати на контратаках...
Та «королівський» клуб навіть у нелогічній ситуації зміг забити. Хоча і в киян було достатньо нагод відзначитися. Проте вони, на жаль, змарнували вигідні ситуації. Потім настав отой прикрий момент, коли м’яча загубив Юссуф. Господарям вдався швидкий контрвипад, який завершив англієць Оуен (зіграв на випередження)...
У стані реалістів тепер не до пихатості. Великих досягнень не спостерігається, команда переживає не найкращий період у своїй історії. Тому Маріано Гарсія Ремон висловив чимало компліментів на адресу киян. Похвалив і своїх футболістів.
Йожеф Сабо завжди пропускає крізь серце високий струм конкретного поєдинку з участю своїх підопічних, віддаючи багато енергії події. Але знаходить сили, щоб емоційно поспілкуватися з представниками ЗМІ. Так було і в залі прес-конференцій стадіону мадридського «королівського» клубу:
— На жаль, ми припустилися багатьох помилок. Замість того щоб самим відкрити рахунок, коли утрьох вийшли на двох захисників (Клебер зобов’язаний був віддати м’яча Рінкону), пропустили після незрозумілої помилки Юссуфа. Що ж, вчитимемося на власних похибках. Либонь, це був не наш день. М’яч уперто не йшов у ворота, ніби їх хтось зачарував.
Мадрид—Київ.
Дякуємо керівництву ФК «Динамо» (Київ) за допомогу в організації цього матеріалу.