На черговому засіданні Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України, що відбулося 18 жовтня цього року, Голові Верховної Ради України, Голові ТСК Володимиру Литвину було доручено звернутися до уряду і органів місцевого самоврядування з питань, які обговорювалися на засіданні ТСК.
Зокрема, йшлося про необхідність розгляду можливості додаткового державного фінансування передбачених законом заходів з організації та проведення виборів 31 жовтня 2004 року.
У зв’язку з цим Голова Верховної Ради України В. Литвин направив листа Прем’єр-міністру України Віктору Януковичу з проханням «розглянути питання щодо виділення в установленому порядку Кабінетом Міністрів України додаткових, у межах розрахунків Центральної виборчої комісії, коштів на забезпечення підготовки та проведення виборів з тим, щоб було додержано і виконано всі вимоги Конституції та Закону України «Про вибори Президента України».
Крім того, в листі міститься прохання «сприяти здійсненню відповідними органами виконавчої влади невідкладних заходів щодо забезпечення ними належних умов діяльності дільничних виборчих комісій відповідно до вимог Закону України «Про вибори Президента України».
Інший лист друкуємо повністю.