Шановні Голови!
Звернутися до Вас змусила ситуація, що виникла у зв’язку з неготовністю частини дільничних виборчих комісій виконувати покладені на них законом обов’язки із забезпечення організації та проведення виборів 31 жовтня 2004 року.
18 жовтня поточного року відбулося чергове засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України, на якому було заслухано інформацію Центральної виборчої комісії про стан готовності до проведення голосування 31 жовтня 2004 року по виборах Президента України та додержання відповідних вимог Закону «Про вибори Президента України».
На засіданні йшлося, зокрема, про факти, коли окремі дільничні виборчі комісії, всупереч закону, до цього часу не забезпечені відповідними приміщеннями, транспортом, засобами зв’язку тощо.
У зв’язку з цим та зважаючи на рішення Тимчасової спеціальної комісії, прошу Вас невідкладно вжити відповідних заходів з тим, щоб органи місцевого самоврядування забезпечили додержання та виконання всіх вимог Конституції та Закону України «Про вибори Президента України».
З повагою,Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.