Дві жінки з’ясовують стосунки в черзі.Одна з них не витримує натиску: «Та що ви мені брешете, як Піховшек!»... 
Ім’я В’ячеслава Піховшека вже давно стало синонімом того явища, яке влучно підмітила проста громадянка.
Суть в безпардонному застосуванні «психотропної» зброї в цій інформаційній війні. Це заборонено не опонентами — азами журналістського фаху. Висота гонорару не покриє мілкої душі...
Пам’ятаю, перед минулим президентським забігом Піховшек анонсував нову програму «Епіцентр» як незалежний проект. «Маніпуляції — це все питання слів, а не питання технологій. Питання в тому, яку мету ти ставиш. Якщо ти працюєш як активний учасник чиєїсь передвиборчої кампанії, тоді, звичайно, це є маніпулювання громадською думкою на догоду конкретній передвиборчій кампанії... Я не буду ставати ні на чий бік...» Це інтерв’ю п’ятирічної давності в газеті «День» — найкраща рецензія на творчість Піховшека. Бо навіть коротка цитата засвідчує мету діяльності автора і міру його брехливості.
У сірій смузі професійної недолугості нічим не вирізнялася і позавчорашня передача, присвячена парламенту і його голові. Хіба що змінилися орієнтири в одержаних з Банкової рекомендаціях: «мочити» не тільки Віктора Ющенка, а й Володимира Литвина. «Мочити» за логікою шефслужби «плюсів» було справді за що: Голова Верховної Ради говорив, що депутати з колишньої більшості виконують сценарій знищення парламенту. Він закликав «бунтівних на замовлення» колег прислухатися хоча б до інстинкту самозбереження: бо працевлаштування потенційно безробітного «кризового розпорядника» може їм коштувати власних мандатів.
«Кризовик» натяки зрозумів. І Славко відпрацював на екрані, наче не обтяжена цнотою дівчина у районі об’їзної дороги. Найкумедніше, що пафос обвинувачень у «страшній деструктивній ролі» Литвина в нинішній політичній ситуації і навіть дезертирстві на бік опозиції Піховшек ілюстрував «компроматом» з минулої біографії Голови Верховної Ради як лідера «ЗаЄду». Сподіваюсь, це не завдало додаткового часу й напруження — просто треба було підняти власний творчий архів і поміняти колишні «плюси» на великий «просуфльований» «мінус». Очевидно, в цій редакційній «алгебрі» і криється таємниця підупалого в «славі народній» рейтингу каналу «1+1»?
Він і справді «на бік» не ставав. Він просто з нього не сходив. «Впливовий» журналіст, який не впливає навіть на обивателя. Бо й обиватель виходить з образу зомбі. Здається, це не враховує чоловік, чия тінь відбивається у притемнених скельцях окулярів Піховшека. І диктує, і вказує на ворогів...