Особливість нинішніх виборів полягає в тому, що «відбувається зміна політичних еліт», і вони є «вибором розвитку країни на найближчі принаймні десять років». Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк під час зустрічі з делегацією Європейського Парламенту на чолі з керівником групи французько-української дружби Національної асамблеї Французької Республіки Тьєррі Маріані.
Як повідомила керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова, на початку переговорів Адам Мартинюк запевнив гостей в тому, що «ми знаємо, наскільки велику зацікавленість у європейського співтовариства викликають вибори в Україні». Він визнав існування певних проблем, зазначивши, що «це закономірно, бо йде політична боротьба». За словами Першого заступника Голови Верховної Ради України, «внутрішній контроль» з боку українських політичних сил буде дієвим і продуктивним. Головне, щоб вибори «завершилися мирно». Він також закликав «з розумінням поставитися до вибору нашого народу» і визнати цей вибір, хоч би хто з кандидатів був обраний на пост Президента.
Члени делегації наголошували на необхідності збереження стабільності в Україні. А тому, за їх словами, надзвичайно важливими є умови проведення виборів, забезпечення їх демократичності та прозорості.