Остаточний звіт парламентської комісії, яка з’ясовує обставини отруєння кандидата у Президенти Віктора Ющенка, може бути оприлюднений лише в тому випадку, коли до комісії надійдуть усі юридично засвідчені медичні документи або коли Віктор Ющенко погодиться пройти судово-медичну експертизу, повідомив журналістів після засідання комісії її голова Володимир Сівкович.
Говорячи про можливість застосування до Віктора Ющенка біологічної зброї, голова комісії наголосив: «На сьогодні чітко встановлено, що в Україні такої зброї не існує».
Якщо в Україні біологічної зброї нема, а в деяких країнах, за інформацією комісії, така зброя є, тоді або ці країни, або їхні громадяни застосували біологічну зброю стосовно Віктора Ющенка. Або ж стався відплив біологічної зброї, сказав Володимир Сівкович.
«Це фактично міжнародна проблема, а не проблема комісії, і цим тепер займається Міністерство закордонних справ», — додав голова.
На останньому засіданні комісії, поінформував він, обговорено висновки українських академіків і групи експертів, котрі аналізували медичну картку Віктора Ющенка. Слідча комісія, наголосив її голова, поки що не змінила свого висновку, який було озвучено з трибуни Верховної Ради.
Володимир Сівкович також повідомив, що цими днями відбувається засідання Апеляційного суду в Австрії, який може або заборонити доступ до документів клініки «Рудольфінерхаус», або відкрити ці документи для вивчення.
Днями суд має прийняти рішення, і тоді комісія матиме час ознайомитися з документами до президентських виборів.
Володимир Сівкович зауважив: нині комісія працює спокійно, «два табори» з представників опозиції та більшості знайшли спільну мову й «звіту в парламенті поки що не буде».
Виступаючи перед виборцями, Віктор Ющенко, у свою чергу, зазначив, що не відмовляється від попередніх заяв і обіцяє оприлюднити всі документи, пов’язані з його лікуванням та розслідуванням.
Вл. інф.