До Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації надійшли звернення заступника директора дитячого оздоровчого табору «Гвоздика», що розташований у смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області, Шеремет В. Ф. стосовно ситуації, яка склалася навколо зазначеного табору.

Дитячий оздоровчий табір «Гвоздика» входить до переліку закладів, створених за кошти селян і призначених для оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу.

За повідомленням заявника, посадові особи Якимівської районної ради не сприяють збереженню дитячого оздоровчого табору «Гвоздика» і не проявляють державницьку позицію в цьому питанні. А саме турбота про здоров’я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблеми підростаючого покоління, як це зазначено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.01.2003 року № 33 «Про затвердження Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року».

Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації постійно опікується проблемами збереження та станом соціальної сфери у процесі приватизації і в післяприватизаційний період. Такі питання розглядаються не тільки в комісії, а й виносяться на обговорення у парламент.

Звернення пані Шеремет також не залишилося поза увагою. Комісія одразу перейнялася проблемами збереження і нормального функціонування дитячого табору «Гвоздика». Терміново були направлені звернення до голови Запорізької обласної державної адміністрації, голови Запорізької обласної ради Березовського В. П., до Міністра у справах сім’ї, дітей та молоді Довженко В. І., Генерального прокурора України Васильєва Г. А. Після опрацювання відповідей, що надійшли від зазначених міністерств, комісією додатково направлено звернення до Голови Фонду державного майна України Чечетова М. В. та Міністра аграрної політики України Слаути В. А.

І завдяки втручанню комісії Міністерство аграрної політики України встановило контроль за діяльністю цього закладу. Фінансова підтримка табору з державного бюджету в 2004 році становить 30,0 тис. гривень. Під час підбиття підсумків роботи за 9 місяців міністерство планує вжити заходів для збереження дитячого оздоровчого табору «Гвоздика».

Валентина СЕМЕНЮК,голова Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.