Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова із заступником Генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтманом (на знімку).

Під час зустрічі Сторони обговорили ситуацію в Україні та президентські вибори, що мають відбутися 25 травня.

За словами О. Турчинова, з моменту російського вторгнення до АР Крим проти нашої країни не припиняється агресія з боку Російської Федерації. «Не припиняється агресія по відношенню до наших двох східних областей, мешканці яких подекуди знаходяться під впливом російської пропаганди», — зазначив він, додавши, що в ході антитерористичної операції одним із головних завдань є те, щоб не постраждало цивільне населення. «Саме цим користуються терористи, використовуючи населення як живий щит», — зазначив керівник парламенту.

Водночас, наголосив О. Турчинов, «незважаючи ні на що, ми продовжуємо низку економічних та соціальних реформ і невпинно рухаємось шляхом до Європи».

Окрім того, за його словами, попри спроби провокацій, президентські вибори 25 травня відбудуться. «Обрання легітимного президента стане сильним стабілізуючим фактором. Саме тому Російська Федерація робить усе, щоб зірвати ці вибори. Але, незважаючи на такі спроби, ми забезпечимо проведення чесних та прозорих виборів», — наголосив О. Турчинов.

Своєю чергою, Дж. Фелтман наголосив, що ООН підтримує керівництво України і готова допомагати у розв’язанні напруженої ситуації, що склалася в Україні.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.