Футбол. Кубок України. 1/4 фіналу. Перші матчі.
«Нафтовик» (Охтирка) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 0:2. 4 500 глядачів. Голи: Матюхін, 16, Кравченко, 55 (п).
«Нива» (Вінниця) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 2:1. 7 000. Кондратюк, 82, Єрмоленко, 85 — Кашевський, 40.
«Шахтар» (Донецьк) — «Таврія» (Сімферополь). 3:0. 15 000. Левандовський, 28, Воробей, 55, Агахова, 81. «Шахтар»: Лаштувка, Стойкан (Тимощук, 67), Матузалем, Маріка, Пуканич (Вукич, 46), Воробей, Беркеуан, Левандовський, Гюбшман (Срна, 56), Рац, Агахова.
«Волинь» (Луцьк) — «Динамо» (Київ). 1:2. 11 250. Крунич, 87 — Верпаковскіс, 43, 45+1. Вилучення: за два попередження — лучанина Джудовича (78) та киянина Леко (80). «Динамо»: Рева, Дмитрулін, Яценко, Федоров (Саблич, 46), Несмачний, Бідненко, Гусін, Пеєв (Леко, 46), Белькевич, Корниленко (Чернат, 46), Верпаковскіс.
Після луцької зустрічі на запитання журналістів відповідав один із асистентів тренера киян Анатолій Дем’яненко:
— Гра була жорстка, з великою кількістю порушень і поштовхів. Мені добре зрозуміле хвилювання нашого тренера Йожефа Сабо. Адже суперники не цуралися бити його підопічних по ногах ще до прийому м’яча. В одному з епізодів тяжкої травми міг зазнати Верпаковскіс. Йожеф Йожефович випустив на гру кількох нових гравців, дав можливість перепочити «збірникам», котрі прибули до клубу лише напередодні. На жаль, не всі «дублери» виправдали наші надії. Під завісу першого тайму ми забили два м’ячі поспіль, які в підсумку вирішили долю зустрічі на нашу користь.
— Гра з одним форвардом — це «виїзний» варіант гри «Динамо»?
— У першому таймі ми грали з двома нападниками — Верпаковскісом і Корниленком. Через напружений графік виступів змушені були залишити в Києві багатьох провідних гравців. Тому виходили з наявних у нашому арсеналі виконавців.
— Що не сподобалося у грі «Динамо»?
— Дії у другій половині поєдинку. Коли повели в рахунку 2:0, мали перевести гру у спокійне русло, більше контролювати м’яча. На жаль, гравці, які вийшли на заміну, з таким завданням не впоралися...
Утім, це вже історія, і домашні пристрасті відійшли на другий план. Учора динамівці перед обідом прибули до Мадрида, де тепліше, ніж у Києві. Чемпіони України провели вечірнє тренування на стадіоні «Сантьяго Бернабеу». А сьогодні на цій арені вони зіграють матч третього туру групового турніру Ліги чемпіонів проти «Реала». Гадаю, наших уболівальників зацікавить остання інформація з табору суперника, про яку довідалися, прибувши до іспанської столиці.
Минулої суботи столичний королівський клуб у рамках чемпіонату Іспанії втратив два очки в Севільї в поєдинку з місцевим клубом «Бетис» (1:1). Це, зрозуміло, не додало настрою наставникові «реалістів» — 54-річному Маріо Гарсіа Ремону на прізвисько «одеський кіт» (1973 року тодішній воротар «Реала» отримав його в Одесі після виступу в березневому матчі Кубка європейських чемпіонів проти київського «Динамо» — 0:0).
Цікаво, що Гарсія Ремон у день зустрічі з андалузцями підписав офіційний контракт з «Реалом» на сезон (його сума — три мільйони євро). А до цього він у чотирьох матчах керував Зіданом і компанією, як кажуть, на громадських засадах.
Та повернімося до Севільї. У гостей через травму не грав Мічел Сальгадо, а молодий Мехія, котрий з’явився на його місці, в першому таймі припустився двох помилок, одна з яких на 30-й хвилині дала змогу бразильцеві Олівейрі відкрити рахунок.
Після перерви мадридці заграли дуже агресивно. Зрештою, Роналдо зрівняв рахунок (66). А в завершальній стадії поєдинку «Реал» мав два шанси для результативних ударів. Однак Роберто Карлос та Зідан не змогли переграти воротаря господарів Пратса.
«Реал» виступав у такому складі: Касільяс, Роберто Карлос, Павон, Самуель (Оуен, 46), Мехія (Альбеола, 57), Іван Ельгера, Гуті, Фігу, Зідан, Рауль (Селадес, 86), Роналдо.
Нагадаю, що в лазареті «Реала» перебувають Бекгем, Вудгейт, Мічел Сальгадо, Борха, Соларі та Сезар.
Донецький «Шахтар» удома в турнірі Ліги чемпіонів прийматиме шотландський «Селтик». Гості вирушають до України в доброму гуморі. Адже в черговому турі національного чемпіонату вони впевнено здолали клуб «Гартс» — 3:0. М’ячі забивали: Камара, 41, Пауліста, 57, Гартсон, 82.
Віктор БРАНИЦЬКИЙ (з Мадрида).