Під час зустрічі Голови Верховної Ради України з делегацією послів іноземних держав у нашій країні Володимир Литвин висловив чітке переконання, що всі органи державної влади в Україні робитимуть усе необхідне для забезпечення прозорих і демократичних виборів.

Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, стосовно зауважень щодо перебігу передвиборної кампанії, на які звернули увагу посли, Голова українського парламенту зазначив, що «певні проблеми є, але вони відомі, і все робиться для їх розв’язання». «Говорячи про проблеми, ми повинні всіх орієнтувати на конструктивну роботу. Такий підхід ми очікуємо і від міжнародних організацій. Політика заохочень, а не політика засторог буде ефективнішою стосовно України», — сказав Володимир Литвин. Він повідомив також про рішення щодо недоцільності внесення змін до закону про вибори Президента напередодні самих виборів.
Точку зору послів Німеччини, Польщі, Нідердандів, Франції, США, Великої Британії, Японії та Голови представництва Європейської комісії висловив на зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Ендрю Робінсон. Згодом він заявив журналістам, що, на думку його колег, «майбутні президентські вибори є важливою віхою в переході України до нового етапу розвитку». «Всі ми протягом останніх тижнів зробили заяви, в яких йшлося про порушення в президентській кампанії», — наголосив Ендрю Робінсон, підкресливши, що «безперечно, проведення цих виборів матиме велике значення, яким чином буде сприйматися майбутній Президент України».