Отже, законопроект конституційних змін отримав схвалення в КС. Яка буде його доля? На це запитання відповіли народні депутати
Так, лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що законопроект 4180 «адекватно відображає політичну ситуацію, яка склалася в суспільстві, й буде сприяти вирішенню низки проблем». Такої само думки дотримується й об’єднаний соціал-демократ Нестор Шуфрич. За словами голови СПУ Олександра Мороза, рішення КС не стало для нього новиною, оскільки всі його положення раніше вже отримали експертну оцінку в КС. Водночас він не заперечив можливості розгляду законопроекту протягом тижня і додав, що фракція СПУ його підтримуватиме.
Дещо іншої точки зору дотримується член фракції «Наша Україна» Юрій Костенко. «Політика, яку проводить чинна влада для утримання своїх посад через конституційну реформу, триває, і, на превеликий жаль, Конституційний Суд ще раз довів, що у нас немає ані Конституційного Суду, ані звичайного», — зазначив депутат. 
«В цьому рішенні більше питань, ніж відповідей»,— вважає член депутатської групи «Центр» Сергій Бондарчук. На думку депутата, юридичних підстав для прийняття такого рішення у КС не було. «До тих пір, поки судді КС економічно залежатимуть від влади, прийматимуться такі рішення». Водночас депутат вважає нелогічним вносити документ на розгляд парламенту за тиждень до президентських виборів.
БЮТівець Олександр Турчинов заявив, що «після рішення про можливість чинного Президента довічно займати найвищу посаду в країні, будь-яке рішення КС нас не здивує». А прийняття законопроекту за того протистояння, що відчувається в парламенті й суспільстві в цілому, на думку парламентарія, взагалі неможливе.
У тому, що Верховна Рада має всі шанси внести зміни до Конституції до другого туру президентських виборів, упевнений координатор парламентської більшості Степан Гавриш. Про готовність підтримати зміни до Конституції заявила також і фракція «Регіони України».
Вл. інф.