Вчора, близько десятої ранку, понад 1000 працівників Чернівецького машинобудівного заводу пікетували Чернівецьку обласну прокуратуру
Протест колективу одного з найбільших підприємств регіону викликала стаття в газеті «Киевские ведомости» під заголовком «Залізничний кран за ціною водопровідного», де, на думку керівництва заводу, подано завідомо неправдиві факти, які ганьблять ділову репутацію успішного підприємства. Про це гендиректор ТОВ «Чернівецький машинобудівний завод» Віктор Сідляр заявив на прес-конференції, яку дав напередодні. Він також сказав, що може підтвердити свою правоту документально, а тому запрошує колишнього свого працівника Віктора Пінкаса, який звернувся до київської газети, та групу акціонерів, що пікетували завод на другий день після публікації, з’ясовувати непорозуміння у нього в кабінеті, а не в пресі. Щодо газети, то Віктор Сідляр заявив, що подаватиме на неї до суду.
Напередодні один з місцевих телеканалів повідомив, що за фактом нібито незаконної реорганізації ВАТ у ТОВ порушено кримінальну справу. Ця інформація збурила колектив, і той уранці, замість іти до верстатів, організовано подався до обласної прокуратури. На мітингу під сходами прокуратури промовці озвучили заяву колективу, який вимагає припинити кримінальне переслідування керівництва заводу та відставки голови облдержадміністрації Михайла Романіва, котрий, на думку заводчан, причетний до останніх подій довкола їхнього підприємства. На мітинг прибув народний депутат від Чернівців Віктор Король, який підтримав машзаводівців. Він заявив про намір подати депутатський запит Генеральному прокуророві України.
Ніхто проведенню пікету машинобудівників не перешкоджав, ані працівники прокуратури, ані міліція, яка перекрила автомобільний рух на місці зібрання.