На 94 АЗС Вінниччини (із 168) пальне продають без цінників на вітринах. Ціну називає оператор. Вона вища за обумовлену  меморандумом між урядом і найбільшими нафтотрейдерами. Такий факт представники контролюючих органів називають відвертим нехтуванням прав споживачів. На деяких заправках пальне взагалі не продавали.
Підприємцям економічно невигідно торгувати пальним. Як пояснив представник однієї з компаній, торговельна надбавка нині становить 6—7 відсотків замість 12—15. Тому простіше «закрити лавку». Влада запропонувала підприємцям — найбільшим постачальникам пального — сісти за стіл переговорів. Але спершу контролери перевірять фінансове становище підприємств-реалізаторів. Разом з тим нафтотрейдерам запропонували подати власні розрахунки граничної надбавки на бензин та дизпаливо.
Заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій заспокоїв автомобілістів: пального на заправках області достатньо. На його думку, ажіотаж навколо бензину виник насамперед через підвищення на світовому ринку ціни на нафту. За таких умов нафтокомпанії відмовляються від комісійних схем торгівлі і переходять до безпосередньої закупівлі пально-мастильних матеріалів. А як же угода між урядом і нафтотрейдерами?
— Тих, хто вдається до саботажу домовленостей, відверто попередили: їм нема чого робити в області на ринку нафтопродуктів. Проте доки готується ще одна зустріч за «круглим столом», цінники на низці АЗС бензинові «королі» так і не відновили, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.
Тим часом, директор Департаменту електроенергетики Міністерства палива та енергетики Юрій УЛІТИЧ в ефірі програми «Відкрита студія» Національного радіо заявив, що «причин для виникнення кризової ситуації на вітчизняному ринку нафтопродуктів через недостатнє ресурсне забезпечення не існує». За його словами, за дев’ять місяців 2004 року на нафтопереробні підприємства України поставлено понад 18 млн. тонн нафти. Переробка нафти за січень-вересень становила близько 15,8 млн. тонн, що на 2,3% більше, ніж за такий же період минулого року.
Однак обсяги поставленої нафти непоказові, оскільки рентабельність продажу бензину залежить від ціни нафти, яка надходила на НПЗ, а вона перевищувала 300 доларів за тонну. За розрахунками російських операторів ринку, за таких умов роздрібна вартість 95-го бензину має бути більше трьох гривень.