Після чергового засідання тимчасової парламентської слідчої комісії з розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка її голова Володимир Сівкович заявив, як і раніше, що немає чітких доказів, які свідчили б про навмисне отруєння Віктора Ющенка. Так само, як не існує й доказів, що такого отруєння не було. Та оскільки звіт голови комісії у Верховній Раді «обріс» значною кількістю коментарів та взаємних звинувачень, то останнє засідання в основному було присвячено з’ясуванню позицій. «Присутні на засіданні члени комісії, в тому числі й ті, хто заявляв, що звіт фальсифіковано, дійшли компромісу, що звіт був той, який мені доручила зачитати комісія», — зазначив В. Сівкович. Він, крім того, повідомив, що комісія прийняла рішення не озвучувати наявні медичні висновки, тому що «з юридичної точки зору вони не є законними, оскільки клініка «Рудольфінерхаус» не надала документів, які були б офіційно завірені, та що наданий клінікою перелік необхідних документів є неповним». Отже, варто зачекати завершення експертизи. Надалі комісія не збирається «копатися» у хворобах Віктора Ющенка, головне її завдання — дати відповідь на запитання, чи має місце навмисне отруєння. Коментуючи припущення про можливість застосування біологічної зброї, В. Сівкович зазначив, що «ця версія стає потихеньку меншою, оскільки є висновок австрійської клініки про те, що проводилися аналізи на ботулізм і нічого не знайдено». Він вважає, що «від цієї версії якнайшвидше потрібно відмовитися і потерпілому, і комісії, і клініці». Утім, інший член комісії, голова парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Микола Поліщук заявив, що багатогранність, багатосистемність ураження, атипова клінічна картина отруєння свідчать про отруєння, найвірогідніше, ендотоксинами, які є бактеріальною отрутою. А ботулізм — лише один із загальновідомих ендотоксинів.
Що стосується відсутності у комісії амбулаторної картки 
В. Ющенка, то, за словами голови комісії, «вона знаходиться у Генпрокуратурі як речовий доказ, і ніхто, крім медичної експертизи і слідчих, не має права працювати з цим документом», але Генпрокурор пообіцяв, що члени комісії можуть прийти й ознайомитися з нею. Щоправда, одразу постає логічне запитання, як амбулаторна картка з надр Генпрокуратури потрапила до відкритих джерел, зокрема, сьогодні її дуже легко можна знайти в Інтернеті. В. Ющенко пообіцяв решту документів, які будуть готові після завершення експертиз, у тому числі токсикологічних, передати до комісії Верховної Ради.
Тим часом дискусія на тему «хто що казав і чи казав правду» найближчим часом обіцяє перенестися до судової зали. В. Сівкович повідомив про судовий позов до Петра Порошенка, в якому вимагає спростувати його заяву про те, що оприлюднений у парламенті звіт — фальсифікований. Натомість П. Порошенко, за повідомленням прес-служби Віктора Ющенка, вважає, що «попередній звіт не повинен був базуватися на даних фальшивого прес-релізу та на коментарях лікарів, які, не бачачи пацієнта, всупереч офіційній заяві МОЗ України, роблять, так би мовити, «дистанційну діагностику» хворого, що слугує приводом для всіляких інсинуацій». Отже, очікуватимемо завершення токсикологічних екcпертиз, котрі, сподіваємось, наблизять нас до істини.