Сьогодні у Києві діють п’ять великих (по 30—50 осіб) та дві дрібні групи так званих «лохотронників». Перша — лугансько-донецька, «кидає» наївних громадян у районі станції метро «Петрівка» (верховодить там колишній боксер тридцятирічний «Макс» — ставленик одного з борців з оргзлочинністю). А на станціях «Театральній», «Площі Льва Толстого», «Республіканський стадіон», «Дружби народів», у підземних переходах на Хрещатику «трудиться» одеська група (за командора там одесит Ігор В., якого опікає «сам Бабай» із залізничного вокзалу). «Кидали» Бабая уже протягом багатьох років «піднімають копійку» на довірливих гостях Києва, які прибувають залізницею, і неохоче проводжають тих, хто від’їздить з вокзалу «необлапошеним».
Найстаріший «лохотрон» — на ринку, що на бульварі Перова, а ось найкумедніший (чому? — скажемо пізніше) замаскувався під вивіскою ПП «Кар-сель».
Дві «дрібні» групи кидал «орендують» територію в районі станції метро «Лісова» і Троєщинського ринку.
Сайт не розповідає у деталях механізму «кидання» наївних киян та їхній гостей — напевно, не хоче додавати відомим «ловцям лохів» нових конкурентів. Але для прикладу повідомляє, що «кумедний лохотрон» на станції метро «Лівобережна» використовував телевізор, на екрані якого з’являлися «виграшні» номери. Кажуть, що найбільше на тому «виграла» міліція, якій вдалося ділків затримати, а потім не менш спритно відпустити.
Чи не звідси і припущення: «лохотрони» житимуть не лише, поки не переведуться наївні громадяни, а й доки «хотітимуть їсти» правоохоронні структури. Адже сказано: «криша» є — розуму не треба».
Оскільки міліцію «мобілізували» на забезпечення виборів, то знавці прогнозують повернення «лохотронників» навіть у центральну частину Києва, звідки їх колись вдалося витіснити.