Нині Львівщина є лідером у галузі будівництва, і про це свідчать промовисті цифри: 2004 року в Україні здано в експлуатацію 40 освітніх об’єктів, а в області — понад 20. Наступного року буде завершено програму комп’ютеризації шкіл. Особливу увагу, як зазначає голова облдержадміністрації Олександр Сендега, слід приділити здоров’ю та фізичній підготовці дітей. Нині лише 10 відсотків учнів регулярно займаються фізкультурою і спортом. Порівняно з 1999 роком, знизився рівень забезпечення спортивними майданчиками, залами та басейнами. Необхідно створити умови для повноцінного гарячого харчування учнів.
На Львівщині цього року закуплено 40 автобусів для перевезення сільських дітей. Понад 5 млн. грн. виділено на поліпшення матеріальної бази шкіл-інтернатів — придбання одягу і взуття, технологічного обладнання, ремонтні роботи. Львівський художній ліцей та німецька компанія «Хенкель Баутехнік Україна» створили навчально-практичний центр. Тепер учні мають можливість навчатися сучасних технологій роботи з будівельними матеріалами та інструментами.
Львівщина вирізняється високим рівнем освіченості: 557 студентів на 10 тис. населення (в Україні — 512 студентів). Для підтримки здібної студентської молоді встановлено 100 стипендій голови облдержадміністрації та 71 стипендію ім. В’ячеслава Чорновола.
Львів.