У Криму завершилися зйомки фільму «Дев’ята рота» (на знімку) режисера Федора Бондарчука (це спільний проект українського телеканалу «1+1» і російської компанії «Слово» за участю англійської і фінської сторони). З цього приводу Головком ВМСУ віце-адмірал Ігор Князь улаштував прийом кінематографістам, де вони щиро подякували військовим морякам за допомогу в зйомках.
— Таких масштабних батальних картин у країнах СНД не знімали вже років 20, — сказав Головнокомандувачеві режисер. — Але завдяки вашим офіцерам і матросам ми змогли зробити все, що було заплановано, нічого не змінивши в сценарії. Протягом чотирьох місяців у кінематографістів як актори виступали 300 чоловік особового складу ВМСУ. У зйомках було також задіяно 20 танків, бронетранспортерів і бойових машин піхоти; системи залпового вогню «Град», близько 30 одиниць автомобільної техніки, вертольоти і літаки. «Бої» велися на полігонах ВПС і військ берегової оборони на Ангарському перевалі.
Але військові «артисти» даремно часу не гаяли: план бойової підготовки ВМСУ було скориговано так, що водночас зі зйомками фільму підрозділи військ берегової оборони проводили стройові заняття, тактичні навчання реактивних батарей з бойовими стрільбами, заняття з водіння бронетанкової й автомобільної техніки.
Севастополь.