На Другий міжнародний фестиваль моди «Київський подіум» (організатор — об’єднання «Текстиль-Контакт») приїхав легендарний Пако Рабанн. У Національному театрі опери і балету представили більш як сорок колекцій одягу українських і російських модельєрів, а під завісу —ретроспективний показ створеного самим французьким кутюр’є.
Дизайнерська каста розділилася: одні з тремтінням у руках пришивали останні ґудзики до моделей для вже традиційного конкурсу «Кришталевий силует», другі мудрували над колекціями для першого в Україні і нового для вітчизняних модельєрів змагання «10х10». Для всіх представників модної індустрії було влаштовано «фешн-мітинг» (от вона, можливість дизайнерам обговорити майбутні проекти, баєрам налагодити ділові контакти, а фабрикам переманити до свого штату майбутнього Діора чи Шанель!).
Про що домовилися діячі модної індустрії —незабаром покажуть прилавки наших магазинів і, відповідно, екіпірування співвітчизників. А от про конкурси, дизайнерів і креатив згадаємо окремо.
Цього разу журі конкурсу одного плаття «Кришталевий силует» очолив відомий історик моди Олександр Васильєв (Франція), змінивши на цій почесній посаді В’ячеслава Зайцева. По завершенні дефіле (у номінації «прет-а-порте де-люкс» було представлено 23 вбрання, а «фентезі» — 17) месьє Васильєв назвав роботи українських дизайнерів талановитими і перспективними.
У конкурсі круїзних колекцій «10х10», згідно з правилами, десять провідних дизайнерів представляли по 10 моделей. Дух морських мандрівок і божевільної розкоші утілювали Вікторія Краснова, Ганна Бублик, Христина Гусина, Олексій Залевський, Ганна Бабенко, Оксана Караванська, Олександр Гапчук та інші. Головний приз — автомобіль, наданий мережею супермаркетів одягу «Tuso», — журі на чолі з Пако Рабанном присудило Діані Дорожкіній.