На державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна»виготовляють бюлетені для голосування на виборах Президента України
Голова Центральної виборчої комісії України Сергій Ківалов (на знімку) заявив журналістам, що задоволений роботою друкарів. «Ми передбачили всі деталі», — сказав він. Друкування виборчих бюлетенів завершиться до виборів, до 20 жовтня, і їх розпочнуть розвозити по регіонах України. За словами С. Ківалова, вже виготовлено відкріпні посвідчення, їх передано територіальним та дільничним виборчкомам. Фактично в усіх регіонах сформовано дільничні виборчі комісії і складено списки виборців. У Краматорську триває виготовлення прозорих урн для голосування, а першу партію таких урн Центрвиборчком уже відправив на закордонні виборчі дільниці у майже 70 країн.
Бюлетень має кілька ступенів захисту, які тримають у суворій секретності. За словами директора комбінату Анатолія Шевчука, всі елементи захисту відомі лише кільком фахівцям. І все-таки деякими секретами директор поділився із журналістами. Наприклад, цифра «2004» на верхній частині бюлетеня надрукована спеціальною фарбою. І якщо її нагріти, потерши пальцем, або піднести запальничку, то цифра змінює червоний колір на синій. Це зможуть власноруч перевірити виборці на дільницях для голосування, якщо хтось засумнівається у достеменності виданого бюлетеня. Виготовлення одного бюлетеня обійшлося у 26 копійок.
Поліграфкомбінат «Україна» — це режимне підприємство, у кожному цеху за процесом роботи спостерігають відеокамери. За словами Анатолія Шевчука, жодної інформації про підробку бюлетенів для голосування під час попередніх виборів не надходило.