Подружжя Кузнєцових із Росії — Міра і Михайло — у Львові спалили свої паспорти громадян РФ. Так вони висловили свій публічний протест проти московської агресії в Україні.
Акція проходила на центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Біженці спочатку порвали паспорти громадян Росії, а потім у відрі їх спалили.
Міра Кузнєцова — етнічна українка. Разом з чоловіком вони втекли із Санкт-Петербурга, де зазнали переслідувань за політичні погляди. Вони відкрито критикували путінський режим і не погоджувалися з російською агресією в Україні. За свою громадянську позицію змушені були покинути країну.
Михайло Кузнєцов заявив, що він не хоче належати до країни, яка відроджує фашизм у Європі й хоче повернути ті території, якими незаконно володіла з 1917 року.
Подружжя сподівається, що їм в Україні видадуть нові документи. Бо повертатися в Росію вони не збираються. Росіяни вже написали відповідні заяви до міграційної служби.
«Мені доведеться довести, що мої бабуся та дідусь народились на території України. Я зроблю відповідні запити в архіви. Я така ж, як і багато з вас», — розповіла під час акції Міра Кузнєцова.
Фото Петра ВОЛИНСЬКОГО (УНІАН).