Центральна виборча комісія України вже зареєструвала 1108 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій.
 
* * *
До 14 жовтня коаліція громадських організацій «Свобода вибору» перевірить списки виборців на одній виборчій дільниці кожного з 225 виборчих округів.
 
* * *
США додатково профінансують ще тисячу спостерігачів із європейських країн на виборах Президента України. Про це в Донецьку заявив Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джон Хербст.
 
* * *
Учора в УНІАН директор Інституту масової інформації С. Таран розповів про доступ кандидатів до ЗМІ, а шеф-редактор журналу «Політична думка» В. Полохало та директор Інституту глобальних стратегій В. Карасев окреслили можливі політичні сценарії та технології на останньому етапі президентських перегонів та після них.
 
* * *
Голова ЦВК Сергій Ківалов поінформував Президента України Леоніда Кучму про заключний етап підготовки до проведення виборів. Зокрема, про завершення процесу формування дільничних виборчих комісій (їх в Україні — понад 33 тисячі) і виборчих дільниць за кордоном.
 
* * *
Рада Європейського союзу з питань загальних справ і зовнішніх відносин закликала Україну провести чесні і прозорі вибори.

За повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.