Американська корпорація «Боїнг» зацікавлена налагодити ще інтенсивнішу співпрацю з Україною. Про це під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином заявив старший віце-президент корпорації, посол Томас Пікерінг.
За словами прес-секретаря Голови ВР Ігоря Сторожука, американський гість високо оцінив наш нинішній економічний поступ. У свою чергу Володимир Литвин висловив сподівання, що досягнуте зростання вдасться закріпити у бюджеті 2005 року, проект якого законодавці розглянуть наступного тижня.
На думку старшого віце-президента «Боїнга», у наших країн є всі передумови для зростання комерційної активності. Зокрема, Томас Пікерінг зазначив, що у найближчі роки в рамках спільного проекту «Морський старт» Україна, за їхніми підрахунками, отримає від 80 до 100 мільйонів доларів прибутку.
«Боїнг» — один з найбільших у світі виробників пасажирських і військових літаків, комерційних і військових супутників, провідний виробник ракет-носіїв, а також найбільший підрядник Національного космічного агентства США. Компанія здійснює розробку передових технологій в аерокосмічній та оборонній галузях.