Президент України Леонід Кучма підписав доручення Генпрокуратурі, СБУ та МВС у зв’язку з оприлюдненням інформації про стан здоров’я кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі глави держави. Останні заяви щодо причин можливого отруєння лідера «Нашої України», йдеться у повідомленні, негативно позначаються на міжнародному авторитеті країни та не сприяють збереженню суспільно-політичної стабільності в державі, виходячи зі статусу України як держави, що не володіє і не виробляє зброю масового ураження.
Згідно із дорученням Генеральну прокуратуру України, Службу безпеки, Міністерство внутрішніх справ зобов’язано під час розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом посягання на життя Віктора Ющенка, здійснити ретельну перевірку інформації, оприлюдненої з посиланням на лікарів австрійської клініки «Рудольфінерхаус» про «підозру застосування специфічних речовин, які зазвичай входять до складу біологічної зброї».
Глава держави доручив Міністерству закордонних справ України сприяти в отриманні Генеральною прокуратурою міжнародно-правової допомоги в перевірці оприлюдненої інформації.
Національній академії наук України, Академії медичних наук, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству оборони, Службі безпеки доручено у двотижневий термін подати доповідь про виконання Україною зобов’язань за відповідними міжнародними договорами у сфері нерозповсюдження біологічної зброї, у тому числі з урахуванням висновків міжнародних експертів.