У липні нинішнього року на восьмирічного Максима Фесенка впала дитяча гірка: робітники встановили її у дворі і не закріпили.
У місцевому суді Дзержинського району Харкова почалося слухання кримінальної справи за фактом загибелі дитини через недбалість дорослих. Під судом — директор фірми, котра впорядковувала дитячий майданчик. За словами юристів, йому загрожує від трьох до п’яти років в’язниці. Мати загиблого, Оксана Фесенко, прийшла в суд в окулярах — ховає сльози. Син був її гордістю. Добре вчився і навіть на канікулах займався математикою й англійським.
Директор фірми, котра встановлювала гірку, Анатолій Бессонов пояснив у суді, що того дня, 16 липня, робітники мали обладнати відразу кілька дитячих майданчиків. Водій вантажівки, який перевозив гірки й гойдалки, поспішав. І будівельники, щоб не затримувати його, вирішили спочатку розвезти все по дворах, а вже потім установлювати. Незакріплена гірка, падаючи, вдарила Максима по голові. Він помер майже миттєво.
Отже, родина Фесенків вимагає 300 тисяч гривень. Мати загиблого каже, що не прагне суворої помсти і не домагається, щоб винних засудили на значні терміни тюремного ув’язнення.
Але підсудний заявляє, що 300 тисяч — сума для нього фантастична: на утриманні син-афганець, інвалід, а ще онук-підліток, і всіх треба годувати. Не має таких грошей і підприємство. На розрахунковому рахунку фірми «Екологія Рогані», стверджує її директор, 50 гривень. Організація не дає прибутку — після трагедії всі контракти з фірмою замовники розірвали. Наступне слухання справи призначене на кінець жовтня. На той час на місці трагедії батьки Максима хочуть посадити дерево, щоб саджанець ріс і нагадував про сина.
Харків.