Започатковуємо нову рубрику — «Ку-ку». У перекладі з канцелярсько-української мови це означає «КУточок КУльтури». Власне, «куточок» — саме те місце, яке призначене для культури в нашому героїчному повсякденні. Отже, яка в нас там знаменна дата? Ага, якраз минуло 60 літ від дня утворення Спілки театральних діячів України. Треба відзначити!

«Вільна сцена»: воля є, сцени немає
Ось уже четвертий рік Київський театр «Вільна сцена» кочує  Києвом і показує свої вистави на чужих сценах. Наприкінці минулого сезону фундатор і керівник цього театру Дмитро Богомазов у відчаї сказав: якщо так триватиме й далі, то він покине займатися театром узагалі.
Щойно «Вільна сцена» відкрила сезон прем’єрою «Роберто Зукко» Кольтеса. І знову — на чужій сцені. Отже, Богомазов не дотримав слова. Це добре для столичних театралів, але навряд чи добре для самого театру. Що з приміщенням? Богомазов каже, що воно нібито будується на Троєщині, але на це знадобиться років десять. Дивне ставлення до режисера, чиє ім’я відоме в Європі (Богомазов — офіційний представник України на Авіньйонському фестивалі). Так чи інакше, театр не сидітиме склавши руки. Наступний рік «Вільна сцена» оголосила роком Шекспіра, зараз тут репетирують «Річарда ІІІ», а в Черкасах і Одесі Богомазов ставить «Отелло» і «Гамлета».