Знову надія на це з’явилась у Кримського українського (єдиного на півострові) музичного театру, обшарпане приміщення якого капітально не ремонтували біля 30(!) років.
Хоч влада зробила цей театр основним місцем проведення різних офіціозів, поточний ремонт колектив робив за власний кошт, економлячи копійки, призначені на оновлення репертуару. Бо місцева влада традиційно нарікала на «постійний брак коштів на культуру». Тим часом працювати в залі, де взимку глядачі сидять у шубах, а влітку артисти втрачають свідомість від спеки, вже нема сил. Трупа стомилася від аварій систем водопостачання й каналізації, усіх інженерно-комунікаційних мереж. За останні півроку тут було вісім потопів, і вісім разів панікував розподільчий пункт міської електромережі, під яким проходять вічно несправні комунікації театру.
Ремонту просить і непривабливий інтер`єр театру, і його устаткування, звукові й освітлювальні прилади, музінструменти. Все це в такому стані, що доводить до розпачу артистів і дратує глядача, замість того, щоб приносити йому радість.
Днями Президент України 
Л. Кучма підписав лист-прохання голови Верховної Ради автономії Бориса Дейча: на ремонт обдертого театру виділити 10 млн. грн. Тепер головне — не допустити, щоб чиновники й підрядники ці кошти переполовинили чи пустили за вітром. Творчий колектив хвилює лиш одне: коли й у якому обсязі реально надійдуть обіцяні вже не раз мільйони.
Вл. інф.