Вечірнє засідання 7 жовтня
Версія про вплив нетипових біологічних речовин на погіршення здоров’я Віктора Ющенка лунала в парламентських кулуарах ще з самого ранку. І хоча зі звітом віденських лікарів на кількасот сторінок члени Тимчасової спеціальної комісії не встигли ознайомитися, парламентарії все ж заслухали попередні висновки її голови Володимира Сівковича.
Народний депутат розпочав з того, що його комісія зіткнулася із провокаціями і небажанням деяких парламентаріїв співпрацювати. Він наголосив, що лікарі клініки «Рудольфінерхауз» (до яких був змушений звернутися лідер «Нашої України») поширюють суперечливі дані. Мовляв, діагнозу ще й досі немає, оприлюднюють висновки, а потім їх спростовують.
Посилаючись на думку вітчизняних медиків (один із них — професор Національного медуніверситету), Володимир Сівкович говорив, що, лицевий нерв міг вразити отит. Що хвороба травного тракту могла спричинити розвиток мозкових ускладнень, енцефалопатію і набряк головного мозку.
Отже, нині, резюмував В. Сівкович, немає жодних підстав говорити про замах на життя Віктора Ющенка. Водночас він зазначив, що дослідження також не дають жодних підстав говорити, що у Віктора Ющенка не було зовнішнього впливу на його організм отрутою чи іншою речовиною. І взагалі, додав голова комісії, в особистому листі постраждалий попередив його про кримінальну відповідальність за збирання, використання або поширення конфіденційної інформації щодо його здоров’я. Саме тому подальшу роботу комісії її голова вважає безперспективною.
Однак діаметрально протилежну думку оприлюднив заступник голови Тимчасової слідчої комісії Сергій Шевчук (НДП—ПППУ). Жоден із трьох лікарів, які увійшли до складу комісії, зазначив парламентарій, не дали згоду на поширення звіту комісії. Ющенко має здоровий глузд і ясну свідомість, а віденська клініка не оприлюднювала жодних висновків щодо неможливості отруєння Ющенка.
І нарешті офіційне звернення віденських лікарів (за підписами професора, доктора Цимпера, лікаря-спеціаліста анестезіології та інтенсивної медицини, президента клініки «Рудольфінерхауз», і лікаря-спеціаліста із загальної хірургії, професора, доктора Корпана), яке оприлюднив заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко. 
(Друкуємо за стенограмою) — Відень, 7 жовтня.
«Панові доктору Віктору Ющенко.
Вельмишановний пане Ющенко!
Ми, нижчезазначені практикуючі лікарі, просимо дозволу звернутися до певних міжнародних організацій за отриманням допомоги, оскільки прийшли до висновку, що клінічна симптоматика та протікання низки захворювань не відповідають перебігу хвороб, відомих у цивільній медицині. Ми дійшли чіткого висновку, що ваше захворювання протікає нетипово, що дає підставу говорити про підозру застосування біологічної зброї.
Виходячи з вищезазначеної ситуації, ми терміново потребуємо допомоги спеціаліста з області бойових засобів та біологічної зброї.
Клінічний перебіг хвороби на цей момент вказує на підозру застосування специфічних речовин, які зазвичай входять до складу біологічної зброї. Ми просимо вашого дозволу на отримання термінової допомоги.
Професор доктор Цимпер, лікар-спеціаліст з анестезіології та інтенсивної медицини, президент клініки «Рудольфінерхауз» і лікар-спеціаліст з загальної хірургії професор доктор Корпан». 
На засіданні депутати відправили на повторне перше читання законопроект про зміни до Закону «Про порядок виділення у натурі на місцевості земельних ділянок власникам земельних часток(паїв)», звільнили суддів, у яких закінчився термін перебування на посадах, прийняли за основу зміни до закону про біженців, а також ухвалили проект постанови щодо підтримки соціально-економічного розвитку Вінниці у зв’язку зі 650-річчям її заснування. На відповідні заходи уряд має передбачити у бюджеті наступного року 100 мільйонів гривень.