З наближенням дати зміни панівного режиму в Україні брудна війна, яку веде влада проти свого народу, набуває щораз брутальніших форм. У жовтні цей тиск набув безпрецедентних масштабів, коли, немов за командою, зірвалася злива провокаційних сюжетів в електронних засобах масової інформації, а в країні почали поширювати із заздалегідь підготовлених баз багатомільйонні наклади наклепницьких антиющенківських матеріалів.
5 жовтня 2004 року група народних депутатів виявила, що на складі № 56 Експоцентру (колишньої ВДНГ), який належить Державному управлінню справами, знаходиться велика кількість друкованих агітаційних матеріалів провокаційного і наклепницького характеру, спрямованих на очорнення найбільш популярного народного кандидата Віктора Ющенка.
Під час огляду зазначеного складу виявилося, що у ньому зберігалося на цей момент майже 150 тонн різної друкованої продукції. Аналогічні матеріали вже були виявлені в різних регіонах, їх поширювали в потягах за вказівками керівників Укрзалізниці; напередодні їх було виявлено у друкарні «Новий друк». За типом це плакати, листівки, наклейки, газети, футболки. Водночас слід зазначити, що зафіксоване на складі — лише залишки, оскільки основна частина продукції вже вивезена раніше в різні регіони. У нас є ряд фактів, які засвідчують наявність подібного в Донецьку, Львові, Криму та в інших областях.
Друкована продукція частково виготовлялася у Словаччині, про що свідчать наявні в упаковках сертифікати. Футболки агітаційного характеру, з’ясувалося, виготовлено в Угорщині. Проте будь-яких документів, які засвідчували б законність та легальне походження всіх цих матеріалів, зокрема митних декларацій, у керівників складу не виявилося. На запитання щодо накладних на цю продукцію керівник складу відповів: «Які накладні? Ми ж дорослі люди!» Фактично склад Державного управління справами використовується як підпільна перевалочна база для нелегальної (прихованої від оподаткування) та контрабандної продукції.
Більша частина листівок і наклейок не має вихідних даних, які вимагаються Законом «Про вибори Президента України». Вихідні дані інших друкованих матеріалів фальсифіковані — зазначено «липові» друкарні, значно занижено тиражі. Так, листівки-наклейки, на яких зазначено наклад 1000 примірників, запаковані в пачки по 2000; і таких пачок кожного виду на складі було понад 500. Отже, мільйонний тираж занижено в тисячі разів! Орієнтовна вартість виявлених матеріалів становить сотні мільйонів гривень.
Громадяни України, подумайте, скільки коштів влада сподівається витягнути з ваших кишень, якщо сьогодні бездумно витрачає такі суми!
Серед друкованих матеріалів на складі виявлено агітації на підтримку Януковича (із зображенням «народного депутата Верховної Ради України» Р. Богатирьової), до змісту яких не можна мати претензій. Однак зазначений на плакаті тираж занижено (лише за оцінкою наявного на складі) у сотні разів. Решта друкованих матеріалів мають наклепницький характер, спрямовані на пропаганду війни і насильства, розпалення міжетнічної ворожнечі, містять погрози до порушення громадського спокою. Деякі з друкованих матеріалів використовують з цією метою зображення Тараса Шевченка, що є знущанням із національних символів. Автори і замовники цих матеріалів демонструють зневажливе ставлення до інших країн, зокрема до Росії та США. Підкреслимо, що поширення таких матеріалів заборонене Законом «Про вибори Президента України», а наявність таких закликів у програмах кандидатів є підставою для відмови їм у реєстрації. Виявлені факти містять ознаки цілого букета кримінальних злочинів.
Під час огляду та опису наявних на складі незаконних матеріалів були присутні кілька десятків народних депутатів України, які представляють різні фракції як колишньої «більшості», так і опозиції, а також кандидати на пост Президента України О. Базилюк, Р. Козак, 
О. Омельченко. А тісні «союзницькі» стосунки, які виявилися у «захисника росіян» Базилюка з «націоналістом-бандерівцем» Козаком, засвідчують, що обидва — лише безвольні маріонетки владної кліки.
На склад прибули представники Центральної виборчої комісії — заступник голови Я. Давидович та член комісії М. Ставнійчук. Проте пасивна реакція представників ЦВК показала безпорадність цього найвищого виборчого органу перед таким масштабним порушенням Закону.
Протягом п’яти годин відмовчувалися правоохоронні органи, не реагуючи на прямі звернення народних депутатів України до органів внутрішніх справ та прокуратури. Їх уперте небажання втручатися засвідчує пряму заангажованість влади у масові порушення законодавства. Замість того, щоб охороняти право і Закон, керівники наших «правоохоронців» вже давно прикривають тільки його грубих порушників.
Фракція Блоку Віктора Ющенка, як і наші союзники по виборчій коаліції, вимагає негайного припинення брудних антизаконних методів ведення виборчої кампанії. Безпрецедентність виявленого за своїм характером та масштабом дає підстави вимагати, щоб Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України у повному складі виїхала на місце і дала офіційну оцінку цим явищам. Ми запрошуємо міжнародних спостерігачів від усіх країн ознайомитися і скласти уявлення про ті неймовірні брутальні методи, які застосовує агонізуюча влада для свого виживання.
Ми вимагаємо негайних пояснень на пленарному засіданні Верховної Ради України керівників Державного управління справами, силових і правоохоронних структур щодо злочинного використання баз державних установ для зберігання і поширення незаконних матеріалів.
Ми вимагаємо невідкладного розгляду цих питань на виїзному засіданні Центральної виборчої комісії на місці виявлення цих матеріалів та перевірки фактів їх оплати відповідними кандидатами із своїх фондів.
Ми вимагаємо персонального звіту перед Верховною Радою України Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора України про вперте нехтування неодноразовими зверненнями народних депутатів України щодо вчинення злочинів.
Ми готові передати Тимчасовій спеціальній комісії Верховної Ради України всі наявні у нас фото-, відеоматеріали, описи та примірники незаконних агітаційних матеріалів, які документально засвідчують вчинені злочини.
Ми вимагаємо від митних органів перевірки законності ввезення з-за кордону виявленої продукції.
Ми вимагаємо від Державної податкової адміністрації перевірки сплати податків за продукцію, приховану через заниження тиражів.
Ми заявляємо: незважаючи на всі потуги, цей режим приречений. Народний кандидат Віктор Ющенко переможе!
Віктор ЮЩЕНКО,голова фракції «Наша Україна»;Юлія ТИМОШЕНКО,голова фракції БЮТ.