З регіонів потужним струменем пішла інформація про підвищення цін на м’ясо. 
З Хмельницького повідомляють, що закупівельні ціни у живій вазі зросли від чотирьох з половиною до восьми гривень. 
З Вінниці — про спекуляцію м’ясом у роздрібній торгівлі. З Криму — що вартість кілограма свинини стає недоступною для соціально вразливого прошарку населення і т. д.
Власне, про цінову нерівновагу на продовольчому ринку, підгрунтям якої є неврожайний минулий рік, що не дав належної кормової бази для відгодівлі худоби, ми вже не раз писали. Як і про те, що уряд вчасно не подбав про імпортні закупівлі м’яса на рік нинішній. Можливо, сподівався на стабільність поголів’я у приватному секторі, але він не продаватиме продукти за фіксованими цінами. Отже, тепер свій адміністративний запал уряд спрямує на боротьбу зі спекуляцією.
Така сама історія на ринку нафтопродуктів. А ціни на бензин опосередковано підштовхують ціни на продовольчому ринку. Регіональна влада, як видно, намагається примусити торговців м’ясом і нафтопродуктами керуватися фіксованими цінами. А це породжує спекуляцію і торгівлю недоброякісним товаром.
Те, що ситуація потребує нагального втручання, свідчить уже ситуація на макрорівні. Адже за вісім місяців цього року номінальна середньомісячна заробітна плата випереджає зростання цін споживчого кошика населення лише на 1,8 відсотка. Нині ці відсотки розчиняються у цінах на м’ясо і бензин.