Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників стандартизації та метрології і Всесвітнім днем стандартів.
Глибоко символічного звучання набуває сьогодні гасло вашого професійного свята: «Стандарти єднають світ». У ньому відбито сутність глобалізованого світового співтовариства — жити й працювати за єдиними й надійними стандартами, загальноприйнятими не тільки в галузі промислового виробництва та у сфері послуг, а й при оцінюванні якості життя й особистої безпеки кожної людини.
Відтак розробка і запровадження сучасних стандартів — це реальний перехід національної економіки на інноваційну модель розвитку, забезпечення засад сталого розвитку довкілля, утвердження повноцінного громадянського суспільства. За великим рахунком, своєчасне і повсюдне застосування нових стандартів створює умови для зростання добробуту співвітчизників, дозволяє нашій країні йти в ногу з часом.
Вірю, що ваша самовіддана праця на ниві стандартизації та метрології неодмінно увінчається повноцінною науково-технічною, промисловою, аграрною та інформаційною присутністю України на провідних європейських і світових ринках. Верховна Рада України й надалі приділятиме постійну увагу посиленню законодавчого забезпечення сфери стандартизації та метрології в Україні.
Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, натхнення й скорішого досягнення високих життєвих стандартів на рідній землі.
Володимир ЛИТВИН,Голова Верховної Ради України.