Економічна криза в Придністров’ї внаслідок офіційно оголошеної економічної блокади з боку Молдови викликає серйозну стурбованість. Кордони перекрито, більшість підприємств збанкрутіли, щодня тисячі осіб поповнюють лави безробітних...
Такий висновок за результатами поїздки членів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин до Закарпатської області оприлюднив його голова Геннадій Удовенко. Він сподівається, що Верховна Рада України підтримає звернення до вищого керівництва Молдови із закликом негайно ліквідувати блокаду і сприяти стабілізації економічної ситуації в Придністров’ї.
Нині, за словами народного депутата Антона Кіссе, проводять активну роботу з підтримки української діаспори (в Придністров’ї компактно проживають 300 тисяч українців, серед яких 50 тисяч уже отримали громадянство нашої країни). Парламентарії сподіваються на активний і плідний діалог із Молдовою. До речі, на її території для наших громадян, які бажатимуть брати участь у президентських виборах, створено лише одну виборчу дільницю — у Кишиневі.