Про це заявив Генеральний прокурор Геннадій ВасильЄв на прес-конференції в середу, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».
«На сьогодні яких-небудь матеріалів і даних, котрі свідчили б про навмисне отруєння Ющенка, немає. Що ж до зацікавленої сторони, то ці матеріали Генпрокуратурі надані не були», — сказав Г. Васильєв.
За його словами, генеральний прокурор Австрії повідомив про те, що австрійська генпрокуратура одержала клопотання від української прокуратури і направила його до суду. Суд винесе рішення з приводу допиту лікарів у присутності працівників прокуратури, сказав Г. Васильєв.
А Міністр охорони здоров’я Андрій ПІдаЄв на прес-конференції наголосив, що його відомство вважає за можливе продовження роботи з оцінки стану здоров’я кандидата в Президенти Віктора Ющенка тільки після офіційного передавання необхідної медичної документації безпосередньо від керівництва клініки «Рудольфінерхаус».
Він повідомив, що в розпорядження фахівців Міністерства охорони здоров’я України не надходила якась офіційна інформація про захворювання і лікування В. Ющенка.
«Спроби керівництва МОЗ одержати офіційну інформацію не дали жодних результатів. У зв’язку з цим сьогодні вважаємо будь-які спроби медичного аналізу ситуації необ’єктивними, некоректними і такими, що суперечать нормам медичної етики і чинному законодавству», — заявив А. Підаєв.
Він ще раз підкреслив готовність Міністерства охорони здоров’я надати В. Ющенку будь-яку консультативну або лікувальну допомогу за наявності необхідної офіційної документації і згоди самого хворого.