Футбол. На зустрічі представників ЗМІ з першим віце-президентом ФФУ Олександром Бандурком (на знімку) було обговорено чимало питань. Торкнулися й проблем юнацьких і молодіжних збірних країни, зокрема їх медико-біологічного забезпечення.
Зрозуміло, не забули про програму «Діти — наше майбутнє». Як відомо, до кінця року в Україні стануть до ладу 400 комплексних майданчиків із штучним покриттям. Але в федерації лежать заявки іще на двісті таких споруд. І ФФУ має намір задовольнити всіх бажаючих.
Триває будівництво на верхній частині НСК «Олімпійський» у столиці навчально-методичного центру. Там уже готовий до експлуатації футбольний стадіон. На ньому, до речі, вже відбулися матчі першого кваліфайнраунду чемпіонату Європи (U-19). Федерація футболу України ухвалила рішення присвоїти центру ім’я першого президента ФФУ Віктора Банникова.
Паралельно в селі Гореничах за графіком зводиться суперсучасний навчально-тренувальний центр ФФУ. Там буде все: і зручний готель, і різні допоміжні приміщення, і манеж, і головне — 18 (!) полів (два з них — синтетичні).
Велику увагу під час зустрічі було приділено святкуванню 110-ї річниці українського футболу, котре відбудеться у Львові 12—13 жовтня. До великої програми включено науково-практичну конференцію, відкриття футбольних майданчиків у львівській школі № 31 і в місті Червонограді (там відбудеться зустріч молодіжних збірних України та Грузії), урочиста академія в приміщенні Львівської опери (там державні нагороди отримають ветерани, видатні люди українського футболу). У Стрийському парку, на тому місці, де відбувся матч Львів—Краків, відкриють пам’ятний знак.
А на стадіоні «Україна» відбірковий матч чемпіонату світу-2006 зіграють національні збірні України та Грузії. Всі квитки на матч продано!