Дедалі частіше чую: шестирічний вчиться в сьомому класі, 13-річний пішов до університету... Мій син у чотири роки читав, писав, складав казки і вірші. А пішов до школи — і немов його підмінили. Вчиться неохоче і погано.
Ганна О.
Чернівці.
Нічого страшного і дивного не відбувається. Але консультація психолога бажана. Він протестує дитину, а ви дійдете висновків. Причиною «гальмування» розумового розвитку шестирічного хлопчика може бути... його обдарованість. Вона не виявляється у високій успішності тому, що не вписується в шкільні програми. У талановитих дітей часто кепський почерк, вони не вміють рахувати, а саме ці навички вимагають у першому класі.
Відомо, що Пушкін був «абсолютним нулем» у математиці, Бетховен за все життя не вивчив таблиці множення, поет Роберт Бернс довго не міг навчитися читати, Енштейна в 15 років виключили з гімназії за неуспішність, Чехов залишився на другий рік у третьому класі за відставання у словесності, Шаляпіна не прийняли до церковного хору. Хто знає, може, і про вашого сина говоритимуть через сторіччя...
Ведучий.