Футбол. На традиційній зустрічі з представниками ЗМІ напередодні офіційних подій тренер збірної України Олег Блохін повідомив, що через незадовільний фізичний стан, брак ігрової практики не викликали на збір Сергія Реброва. Відмовився поки що виступати у складі головної команди країни Сергій Кормильцев, який напередодні продовження контракту з московським «Торпедо» допомагає клубу у внутрішній першості. Натомість до колективу повернено оборонця В’ячеслава Чечера з донецького «Металурга».
Не зовсім здорові дніпропетровець Руслан Ротань і Сергій Федоров із київського «Динамо». Але вони — на зборі, лікуються, готуються. Шевченку Блохін дозволив прибути на збір із невеликим запізненням. І сказав, що хотів би бачити таку гру Андрія за збірну, яку він постійно демонструє в «Мілані».
Далі наставник збірної повідомив:
— Маємо повну інформацію про останні матчі збірної Греції у відбірному циклі ЧС-2006. Не мені судити, через що змінилася гра команди. Можливо, люди продовжують святкувати євротріумф. Але, хоч би там що казали, це — команда зіграна, впевнена у власних силах. Адже виграти континентальну першість не кожному до снаги.
Днями я був на конгресі у Швеції і зустрічався там з Отто Рехагелем та його помічником. У розмові з ними відчув повагу до збірної України і навіть певний острах.
Отож, виходячи з інформації про греків, разом з колегами ми обмірковували різні варіанти на гру з чемпіонами Європи.
Мені приємно, що наша команда в гарному психологічному стані. Тепер футболісти приїздять на базу зовсім з іншими думками. Вони повірили в наші спільні ідеї, в те, що ми можемо грати і здобувати позитивні результати. Правда, поки що ми не демонструємо видовищного футболу, але є результат.
Скажу відверто, що мені дуже не сподобалося ставлення вболівальників до Вороніна під час матчу «Динамо» проти «Байєра». З його виходом на поле німецький клуб заграв потужніше. Але не поділяю поглядів окремих ЗМІ, котрі поспішають ставити Андрія до основного складу у збірній. Місця в «основі» ні для кого не заброньовані.
Блохіна запитали також про можливість прийняття українського громадянства Рінконом і подальшого його виступу у збірній України.
— Я не відмовлюсь від послуг таких талановитих гравців, як Діого. Він продовжив контракт із «Динамо» до 2010 року. Гадаю, що коли ми введемо ліміт на іноземців, то багато хто з них захоче прийняти наше громадянство. 
Стосовно молодіжної збірної, то ця команда отримала нового тренера. Я вважаю, що «молодіжка» та юнацькі команди повинні працювати на національну збірну і готувати резерв. Можливо, це й зашкодить результату, але має бути саме так. Я говорив з Михайличенком і впевнений, що в нас будуть робочі стосунки. Він має провести хоча б кілька матчів, щоб потім обговорити, як планувати подальшу роботу.