Голова Комітету Верховної Ради України з питань европейської інтеграції, голова Української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським cоюзом (КПС) Б. Тарасюк звернувся з привітаннями до своїх європейських колег — членів бюро Делегації Європейського парламенту із зв’язків з Україною з обранням до складу цього керівного органу: Марека Шівеца — голови делегації (Республіка Польща), Чарльза Теннока — першого заступника голови делегації (Велика Британія), Філіпа Адвента — заступника голови делегації (Республіка Польща).

Делегацію було утворено після цьогорічних виборів до Європарламенту. В його минулому скликанні діяли під єдиним керівництвом Делегація комітетів з парламентського співробітництва ЄС—Україна, ЄС—Молдова та Делегація із зв’язків з Білоруссю.
Б. Тарасюк відзначив наявний високий рівень співпраці та взаєморозуміння між частинами Українського та Європейського парламентів КПС. Він наголосив, що спільні напрацювання можуть стати добрим підґрунтям для інтенсифікації зв’язків між українськими та європейськими парламентаріями, їхнього подальшого змістовного наповнення та дедалі практичнішого спрямування на вирішення завдань європейської інтеграції.
Народний депутат України із задоволенням констатував факт гідного представництва в складі новоутвореної делегації та її керівництва парламентаріїв країн останньої хвилі розширення ЄС, зокрема Республіки Польща, висловив переконання стосовно добрих перспектив КПС.