— заявив Міністр оборони України генерал армії Олександр Кузьмук учора в Києві під час зустрічі з Генеральним секретарем Міністерства оборони Республіки Ірак паном Бруском Нурі Шавейзею
Олександр Кузьмук зазначив, що Україна одна з перших прийшла на допомогу іракському народові. І хоча, на жаль, ми зазнали втрат, виконуватимемо наші завдання доти, доки потребуватиме ситуація. На зустрічі обговорили перспективи перебування українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак.
Міністр підкреслив, що «ми плануємо поступово передавати свої повноваження і завдання підрозділам нової іракської армії». Керівник військового відомства запевнив, що Україна готова розпочати активне військово-технічне співробітництво.
За словами Генерального секретаря МО Іраку пана Бруски Нурі Шавейза, очолювана ним делегація в Україні має три мети: політичну, військову та наукову. Він високо оцінив професійні якості українських миротворців і зазначив, що Ірак хотів би використати наші досягнення та досвід у підготовці військових кадрів, а також технічне обладнання.
Потім офіційна делегація Республіки Ірак обговорила стан та перспективи розвитку двостороннього співробітництва в оборонній галузі з представниками військового відомства на чолі із заступником міністра оборони України Ігорем Тимофєєвим.