Це вкотре підтвердив під час учорашньої «прямої лінії» в редакції газети «Молодь України» голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов. До того ж, зазначив він, ніхто не зможе вплинути на позицію ЦВК, яка спиратиметься лише на закон. На рішенні ЦВК останню крапку може поставити тільки Верховний Суд України.
Сергій Ківалов зізнався, що нині його непокоїть психічний стан здоров’я деяких кандидатів на найвищу державну посаду і нерівний доступ усіх до ЗМІ. Однак вплинути на позицію приватних каналів, додав він, ЦВК не може. Крім того, чинний посадовець, скажімо, глава уряду, завжди перебуває у вигідній ситуації. І така проблема, наголосив Сергій Ківалов, має місце у всіх країнах. Проте вдосконалювати виборче законодавство потрібно вже після президентських перегонів.
А нині, за словами С. Ківалова, ЦВК уточнює кількість виборців. Уже надруковано 38 мільйонів бюлетенів із десятьма ступенями захисту (з яких за кордон планується відправити понад 300 тисяч), виготовлено 20 тисяч урн для голосування. За останніми даними, зареєстрований 551 міжнародний спостерігач, однак ОБСЄ планує збільшити їхню кількість до 650.