У передвиборний періoд більше значення для України мали б підтримуючі заяви і сигнали з боку США, інших країн світу. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з президентом американської асоціації НАТО, головою ради демократичних спільнот, послом Робертом Хантером. «Найціннішою є політика заохочення, а не застороги, політика втягування України в європейські справи», — зазначив Володимир Литвин, додавши, що потрібна спільна робота, спрямована на позитивні очікування.
Як повідомив журналістам прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, глава українського парламенту поінформував гостя про поточну діяльність парламенту та суспільно-політичну ситуацію в країні напередодні президентських виборів. «Про перебіг подій треба говорити правду або не говорити нічого», — наголосив під час розмови Володимир Литвин.
Роберт Хантер високо оцінив зусилля Верховної Ради щодо конструктивної законотворчої діяльності в напружений передвиборний період і, в свою чергу, поінформував Володимира Литвина про перебіг президентської гонки в США. Він підкреслив важливість проведення прозорих і чесних виборів для подальшого демократичного розвитку України.
Володимир Литвин висловив також сподівання, що співпраця з асоціацією набуде нової якості і розвиватиметься активніше. Він наголосив на незмінності євроатлантичних устремлінь.