Для кого президентські вибори, а для кого — пора звітів. Коли пройдено більш як половину депутатського терміну, виборцям саме час запитати в парламентаріїв про виконання своїх наказів, а народним обранцям поцікавитися своїм теперішнім рейтингом. Як це зробив Богдан Губський, голова партії «Єдина Україна» та однойменної парламентської фракції.

Два з половиною роки тому переважна більшість мешканців чотирьох районів Черкащини — Драбівського, Золотоніського, Канівського, Чорнобаївського, а також міста Золотоноші віддали свої голоси за молодого ініціативного кандидата в депутати Верховної Ради — голову ради Фонду інтелектуальної співпраці «Україна — ХХІ століття», а нині ще й голову партії «Єдина Україна» та однойменної парламентської фракції Богдана Губського. За висновками групи відомих столичних соціологів, які в серпні вивчали ситуацію в окрузі, рейтинг відомості народного депутата в трьох районах та місті Золотоноші перевищує 96 відсотків, в Канівському районі — 90, а в місті Каневі — 74. Йому нині довіряють загалом понад 63 відсотки виборців. 

Чому? За відповіддю далеко ходити не треба. Варто хоча б раз поїхати з депутатом до виборців.

Ось і цими днями перебування Богдана Губського у виборчому окрузі почалося з урочистого відкриття теплогенераторної установки в дитячому садку «Ялинка» міста Золотоноші. Радості не приховував ніхто з присутніх, а особливо завідувачка дошкільного закладу Світлана Литвиненко, яка добре знає справжню ціну цієї допомоги і тепла. Адже з настанням холодів няням і вихователям, щоб не класти дітей у холодні ліжечка, доводилося швиденько пропрасовувати постільну білизну, наповнювати поліетиленові пляшки гарячою водою і ховати їх під ковдри. А в групі — понад тридцять малюків! Та й з початком опалювального сезону особливо не грілися, бо поки те тепло по трубах дійде до садочка, вище 16 градусів температури не чекай!

Тож як тут не дякувати депутатові! Теплогенератор повністю працює на автоматизованій системі, без оператора. Забезпечує не лише теплом, яке можна регулювати, а й гарячою водою. Підрахували: якщо за опалення садок щорічно платив у межах 19 тис. гривень, то тепер — 6—7 тис. У бюджетних організаціях та закладах міста буде встановлено 16 таких генераторів. Це не лише принесе тепло, а й заощадить щонайменше 300 тис. гривень міського бюджету.

— Це перший приклад в Україні, коли все місто буде переведено на автономну систему опалення. Хочемо, щоб це стало пілотним проектом, прикладом для всієї України, — підкреслював Богдан Губський. 

За неповних два роки спільними зусиллями газифіковано 14 населених пунктів (2677 осель), 4 школи, будинок культури, дільничну лікарню. Торік відремонтовано більш як 50 км доріг. І під час цієї поїздки депутат відкрив відремонтовану ділянку автошляху та газову мережу по вулиці Слава в селі Зорівка Золотоніського району. А перед драбівчанами прозвітував: як і обіцяв, будівництво загальноосвітньої школи в їхньому селищі буде завершено. До проекту державного бюджету на 2005 рік, з його ініціативи, включено 2,5 млн. грн.

...Того дня, виступаючи на мітингу з нагоди 61-ї річниці визволення Золотоніщини від німецько-фашистських загарбників і Дня міста, народний депутат пообіцяв від партії «Єдина Україна» та себе особисто виступити у Верховній Раді із законодавчою ініціативою і започаткувати програму «Від дня визволення до Перемоги над фашизмом». А це означає, що за час з 28 жовтня цього року — 60-річчя з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників до 9 травня 2005 року — 60-річчя з дня Перемоги над фашизмом — у повному обсязі реалізувати всі заборгованості держави перед ветеранами та інвалідами війни.

Ветерани знають: якщо депутат пообіцяв — неодмінно виконає. Вони в цьому вже не раз переконувалися. Скажімо, за його сприяння та допомоги 25 інвалідів і учасників Великої Вітчизняної війни пролікувались у медико-соціальному Центрі ветеранів війни села Циблі. А 150 хворих дітей із малозабезпечених та неповних сімей, діти-сироти пройшли безкоштовно обстеження та лікування в клінічній дитячій лікарні №8, 50 — безкоштовно оздоровилися у санаторії «Джерело» міста Трускавця. І того дня прямо з міського майдану, де відбувалося святкування, в присутності депутата було відправлено 30 юних золотонісців до київської лікарні для зміцнення здоров’я.

Тому не дивно, що золотонісці в день свята присвоїли Богдану Губському звання «Почесний громадянин міста».

Та чи не найзворушливішим і найпромовистішим став момент під час урочистостей у Драбівському районному будинку культури, коли на трибуну піднялася жінка і сказала:

— Життя мого брата трималося на волосинці: з одного боку, страшний діагноз, а з другого — в родини не було коштів на лікування. Допомогу надав Богдан Губський. І ось — Саша на сцені...

Під гучні оплески і сльози на очах ледь не всього залу 29-річний чоловік-красень, механізатор місцевого радгоспу, батько дворічної Юлечки потиснув руку депутатові. А жінка зі словами вдячності від усієї родини Литвиненків вручила йому квіти як символ «краси, щедрості земної і людської доброти».