Жителі великих міст готові проголосувати за Анатолія Кінаха
На запитання соціологічної служби інформаційного агентства УНІАН: «За кого з кандидатів на пост Президента України ви проголосували б, якби вибори відбувалися сьогодні?» — 7,2 відсотка громадян віддали свої голоси голові Партії промисловців і підприємців України Анатолію Кінаху. Дослідження проходили 25 вересня одночасно у трьох містах — Києві, Одесі та Харкові. У Києві було опитано 1 500 повнолітніх громадян усіх соціальних категорій, у Харкові та Одесі — по 1 200, усього приблизно 4000 осіб. Соціологи мали на меті з’ясувати рейтинги кандидатів на пост Президента України і суспільні вимоги та очікування стосовно якостей тієї особистості, яка має стати Президентом України.
Максимальна кількість прихильників А. Кінаха виявилася в Харкові, де він поділив 3—4 місця з Петром Симоненком. Це доволі несподіваний результат: у пролетарському місті-мільйоннику найвідоміший підприємець зрівнявся з найвідомішим комуністом. За підсумками досліджень, в Одесі та Києві кандидат у Президенти Анатолій Кінах, як і Олександр Мороз, посідає 4—5 місця.
Під час соціологічного з’ясування ставлення виборців безпосередньо до особистості Кінаха майже чверть опитаних вважали, що він — «тверда, смілива людина, яка не боїться влади», значна кількість назвали його «чуйною», «надійною» людиною.
За даними опитування сформовано образ майбутнього Президента країни, до того ж його основні риси багато в чому збігаються з рисами Анатолія Кінаха. Президентом повинна бути справедлива та сильна особистість, однак йому має бути обов’язково притаманне добре ставлення до людей. Його вік — 45—55 років, освіта — вища, характер діяльності — економіст, досвідчений менеджер-практик. Погляди майбутнього Президента повинні бути центристськими: не лівими і не правими. Щодо цього висновок виявився такий: людям не дуже подобається різка політична визначеність кандидата. Вони хотіли б бачити його автором реальної програми економічної та соціальної розбудови країни.
Анатолій Кінах і раніше, і як кандидат в Президенти не сприймав такі крайнощі, як поділ країни на Захід і Схід, суспільства — на лівих і правих, прихильників влади або опозиції. Він є представником та організатором третьої сили — самодостатніх та вільних людей, які становлять більшість активного населення країни, не поважають пустої політичної риторики, але чесно та плідно працюють, щоб забезпечити добробут собі, своїм сім’ям та своїй країні. Саме А. Кінах запропонував країні фундаментальну соціально-економічну програму — план українського прориву, де сформулював чіткі механізми значного покращання добробуту кожного громадянина, забезпечення сталого зростання економіки. Соціологи підкреслюють, що дослідження проведено в першій половині кампанії, і передбачають позитивну динаміку зростання рейтингів А. Кінаха.