Лідер фракції НДП—ПППУ Валерій Пустовойтенко оприлюднив на погоджувальній раді заяву цієї фракції з приводу безчинств, вчинених народними депутатами — членами фракцій БЮТ та «Наша Україна». У ній, зокрема, йдеться, що 2 жовтня 2004 року депутати Андрій Шкіль, Юрій Оробець та Володимир Бондаренко увірвалися до друкарні ТОВ «Новий друк» і вчинили фізичну та моральну наругу над його працівниками, пошкодили матеріальні цінності на підприємстві. А один із власників друкарні — син народного депутата В’ячеслав Пустовойтенко був побитий депутатом Андрієм Шкілем і потрапив до лікарні. Фракція НДП—ПППУ стала вимагати правової оцінки дій народних депутатів А. Шкіля, Ю. Оробця та В. Бондаренка. «Це — провокація проти Віктора Ющенка», — заявив в інтерв’ю журналістам Валерій Пустовойтенко і сказав, що залишає за собою право зробити адекватні кроки щодо організаторів цієї провокації.
Водночас депутати Андрій Шкіль та Юрій Оробець продемонстрували на погоджувальній раді зразки вилученої у друкарні продукції, зокрема агітки антиющенківського та антиамериканського характеру. За словами Ю. Оробця, депутати прибули до київської друкарні «Новий друк» після того, як отримали інформацію, що в ній незаконно друкуються антиющенківські агітаційні матеріали. І у присутності працівників міліції обійшли цю друкарню з відеокамерою та вилучили зразки восьми видів плакатів і агіток. Депутати стверджували, що було скоєно напад не на В’ячеслава Пустовойтенка, а, навпаки, на парламентаріїв. Зразки вилучених друкованих матеріалів і відео вони передали до тимчасової комісії ВР з моніторингу за дотриманням виборчого законодавства під керівництвом Голови Верховної Ради Володимира Литвина, а також до ЦВК.
У свою чергу, Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам після погоджувальної ради повідомив, що минулих вихідних до нього зверталися народні депутати з приводу подій у друкарні «Новий друк», а в неділю він мав особисту розмову з Міністром внутрішніх справ Миколою Білоконем. До Верховної Ради двічі було надіслано офіційну інформацію від МВС, яку глава парламенту направив на ознайомлення до народних депутатів України. В. Литвин зазначив, що за великим рахунком це питання не парламентської комісії, а правоохоронних органів. Але оскільки між офіційними повідомленнями МВС та заявами народних депутатів є різночитання, парламент має відреагувати. За словами В. Литвина, це питання буде розглянуто на засіданні тимчасової парламентської комісії і відповідні звернення направлено до керівництва МВС і Генеральної прокуратури України. 
«Ми повинні працювати не на вибори, а на все українське суспільство», — закликав народних депутатів на початку погоджувальної ради голів парламентських комітетів і лідерів депутатських фракцій та груп Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Цього пленарного тижня до парламентського розкладу внесено 67 питань, із яких 21 —законопроекти, запропоновані Президентом, урядом і НБУ для розгляду в першочерговому порядку. На вівторок заплановано розгляд блоку питань житлового кредитування, проблем місцевого самоврядування та проект закону про державну програму економічного і соціального розвитку України на 2005 рік, затвердження якої має передувати остаточному схваленню бюджетних показників.