Шановні колеги, дорогі друзі!
Прийміть найщиріші вітанні з нагоди Дня працівників освіти!
Це воістину радісне і хвилююче всенародне свято вчителів, учнів, батьків — усіх, хто не байдужий до майбутнього України. Адже освіта — основа духовного, соціально-економічного і культурного розвитку суспільства і держави, ключовою фігурою якої завжди був і є УЧИТЕЛЬ. Разом із вами ми зробили відчутний крок в утвердженні людських чеснот і цінностей, у зміцненні інтелектуального потенціалу Держави, формуємо покоління, здатне зробити свідомий суспільний вибір.
Народні депутати-освітяни послідовно і наполегливо здійснюють ряд заходів, спрямованих на прискорення інтеграційних процесів вітчизняної освітньої системи у європейський і світовий простір, вишукують можливості для зміцнення навчальної бази і поліпшення ресурсного забезпечення навчально-освітніх закладів, вживають рішучих заходів для поліпшення соціального та економічного статусу педагогічних працівників.
Ми й надалі робитимемо все для того, щоб оцінка вчительської праці на сто відсотків відповідала її суспільній і державній значимості, щоб освіта в Україні була справді пріоритетною сферою суспільного життя.
Бажаю усім щастя, міцного здоров’я, благополуччя і успіхів на благо України.
З ДНЕМ УЧИТЕЛЯ, КОЛЕГИ!
З повагою,голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти,професор Станіслав НІКОЛАЄНКО.
Шановні освітяни!
Ця осіння золота пора дарує нам день, сповнений незабутніх спогадів і вражень про роки навчання і, передусім, глибокої вдячності вам, наші перші вчителі, мудрі наставники, досвідчені педагоги. Ви не тільки долучили нас до скарбниці знань, а й залишили в пам’яті на все життя уроки добра, людяності, вимогливості, патріотизму.
На святах не згадують про проблеми й труднощі, але про матеріальний та соціальний стан освітян ми будемо говорити щодня. Допоки не зробимо так, що ви пишатиметеся не лише своєю професією, а й турботою про вас держави, реальним визнанням вашої неоціненної ролі в побудові високодуховного громадянського суспільства в Україні.
Партія «Єдина Україна» наполягатиме на реалізації в повному обсязі ст. 57 Закону України «Про освіту», зокрема щодо надбавки за вислугу років, щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, допомоги на оздоровлення. А поки прийміть наше найщиріше вітання із професійним святом і слова глибокої вдячності за вашу невтомну працю. Хоч вона сьогодні чи не найменш оплачувана і ви опинилися у справжнісінькій скруті, ви не зраджуєте свого покликання і продовжуєте сіяти «розумне, добре, вічне», віддаючи все своє тепло, енергію, душу дітям, а отже, майбутньому нашої єдиної України.
За це вам — низький уклін!
Час віддачі за ваше велике сумління, невичерпне терпіння, безмежну любов і віру неодмінно настане. Наша партія «Єдина Україна» зробить усе можливе, щоб якомога швидше наблизити його.
Здоров’я, успіхів, щастя, добробуту, оптимізму вам і вашим родинам!
З повагою, Богдан ГУБСЬКИЙ,голова партії «Єдина Україна», народний депутат України, доктор економічних наук.