Куба і надалі розвиватиме програми гуманітарної допомоги Україні, зокрема, у лікуванні дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Про це повідомив на зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні Хуліо Гармендія Пенья. 
Нині понад 19 тисяч громадян України пройшли курс лікування та оздоровлення на Кубі в літньому оздоровчому центрі «Тарара», а в Євпаторії в дитячому медичному Центрі реабілітації дітей-чорнобильців українським лікарям надають допомогу їх кубинські колеги.
Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин наголосив, що позиція України стосовно Куби залишається «незмінно дружньою». За переконанням Голови ВР, підвищення ефективності співпраці пов’язане з налагодженням системних відносин між українським і кубинським парламентами. Володимир Литвин висловив вдячність кубинському народу за допомогу в лікуванні українських дітей, потерпілих від аварії на ЧАЕС. Учасники зустрічі також обговорили зростання обсягів україно-кубинської торговельно-економічної співпраці і роль парламентів у активізації цієї роботи. Для цього, наголошували співрозмовники, важливо активізувати роботу міжпарламентських груп дружби і виробити конкретний план дій.
Пан посол передав Голові Верховної Ради вітання від керівництва кубинського парламенту і запрошення відвідати Кубу з офіційним візитом.