Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 28 вересня.
Група А. «Монако» (Франція) — «Депортиво» (Іспанія). 2:0. «Олімпіакос» (Греція) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0. «Олімпіакос» — 4 очки, «Ліверпуль», «Монако» — по 3, «Депортиво» — 1.
Група С. «Баварія» (Німеччина) — «Аякс» (Нідерланди). 4:0. «Ювентус» (Італія) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 1:0. «Баварія», «Ювентус» — по 6, «Маккабі», «Аякс» — по 0.
Група D. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Фенербахче» (Туреччина). 6:2. «Спарта» (Чехія) — «Ліон» (Франція). 1:2. «Манчестер Юнайтед», «Ліон» — по 4, «Фенербахче» — 3, «Спарта» — 0.
Група В. «Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Рома» (Італія). 4:2 (Рауль, 39, 72, Фігу, 53, Роберто Карлос, 79 — Россі, 3, Кассано, 22).
«Динамо» (Україна, Київ) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 4:2. Голи: Рінкон, 30, 69, Чернат, 74, 90+3 — Воронін, 59, Новотни, 68.
«Динамо»: Шовковський, Гіоане (Гусєв, 67), Гавранчич, Каддурі, Саблич, Родольфо, Юссуф, Рінкон, Лєко (Чернат, 71), Верпаковскіс (Шацьких, 59), Клебер. Тренер — Йожеф Сабо.
«Байєр»: Бутт, Шнайдер, Хуан, Новотни, Пласенде (Бабич, 79), Фрайєр (Джонс, 74), Рамелов, Понте, Кржиновек, Франса (Воронін, 54), Бербатов. Тренер — Клаус Аугенталер.
Попереджено: Верпаковскіса, 34, Понте, 42, Пласенде, 70, Вороніна, 75. На 82-й хвилині з поля вилучено Вороніна (дві жовті картки).
Арбітр — Кім Мільтон Нілсен (Данія).
Київ. НСК «Олімпійський». 14 градусів. 83 000 глядачів.
Дякувати Йожефові Сабо, наша журналістська робота значно полегшала. Адже, по-перше, з його появою біля керма динамівського клубу колектив тільки те й робить, що перемагає. А по-друге, демонструє досить привабливу і переконливу гру.
Два влучення Черната в завершальній стадії поєдинку дозволили киянам здобути чудову перемогу. Ще до перерви синьо-білі вели в рахунку завдяки м’ячу, забитому Рінконом. Але після відпочинку ситуація на полі дещо змінилася. І винний у тому Воронін, який вийшов на заміну. Спершу форвард збірної України зрівняв рахунок. А потім зробив усе для того, щоб відзначився і його партнер Новотни. «Байєр» повів у рахунку — 2:1.
До речі, Аугенталер, чия команда перед візитом до Києва не змогла перемогти у трьох матчах поспіль, вирішив залишити на лаві запасних Вороніна і зупинився на атакуючій парі Бербатов—Франса. Але впродовж першого тайму обидва нічим так і не відзначилися, надто вже чітко і надійно захищалися кияни. Тому тренер гостей і вирішив замінити інертного і малокорисного Франсу на українського нападника. І той переставив усе з голови на ноги.
— Я найбільше вдячний своїм хлопцям за те, — сказав після зустрічі Йожеф Сабо, —  що вони в нелегкий момент виявили характер, не знітилися. І довели свою перевагу...
Леверкузенці ще продовжували святкувати свій успіх, коли Рінкон скористався помилками Рамелова і Хуана, забивши з надзвичайно гострого кута — 2:2.
Після цього «Динамо» заграло ще швидше і красивіше, упіймавши кураж. Згодом активний Клебер точним пасом відшукав у штрафному леверкузенців «свіженького» Черната, який після обманного руху влучив у ціль. Нарешті, Флорін встановив остаточний переможний рахунок уже в додатковий час. Трибуни хвилин десять стоячи аплодували своїм улюбленцям. Було за що!
Клаус Аугенталер сказав, що лише нетривалий час його підопічні грали на рівних із дуже сильним «Динамо». А впродовж поєдинку господарі були помітно переконливіші.
Андрій Воронін привітав динамівців з перемогою. І якби не його вилучення, то був би і поготів найціннішим гравцем у складі «Байєра».
Отже, до Мадрида на наступний матч Ліги чемпіонів проти «Реала» київське «Динамо» вирушить у ранзі одноосібного лідера.
P. S. Загалом позитивне враження від матчу «Динамо» — «Байєр» дещо зіпсували телекоментатори. Про українську мову в їхньому виконанні годі й казати. Але цього разу вони заходились аналізувати стан футбольного господарства взагалі і наявність легіонерів у клубах зокрема.
Ідеї, які вони пропонують, викликають щонайменше подив.
Мовляв, національна збірна нібито справді представляє Україну, а от клуби вже й ні. Запитувати в «Динамо» чи «Шахтаря», скільки в них грає українців, — то вже анахронізм. Ось таку геніальну думку видали на-гора горе-патріоти. Звичайно, їх може не хвилювати доля українського футболу, найвищим проявом позитиву чи негативу якої є виступи національної збірної. А щоб вони були позитивними, то члени першої футбольної команди мають набиратися досвіду, майстерності, бійцівських якостей у боротьбі на найвищому рівні, чим є змагання Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА, а не у протистоянні третьосортних команд.
Звичайно, вузькоклубний інтерес і успіх можуть затьмарити голови й не таким «професіоналам», як коментатори матчу «Динамо» — «Байєр», однак це не повинно вводити в оману справжніх прихильників українського футболу.