Нинішня кампанія виборів Президента України вийшла за рамки цивілізованого суперництва особистостей та передвиборних програм. Інциденти, спрямовані проти лідерів виборчих перегонів, свідчать про те, що криміналітет нахабніє, намагаючись методами залякування, відверто бандитського тиску на громадських діячів утвердитися в політичному житті України, посіяти суспільний розбрат, роздмухати територіальні міжусобиці, заразити громадян недовірою до майбутнього лідера держави, а відтак дискредитувати демократичний шлях розвитку нашої країни.
Ми рішуче засуджуємо намагання зіштовхнути виборний процес у твань середньовічних життєвих принципів «плаща і кинджала». Розцінюємо це як неприкритий замах на конституційний лад України. Проти такого злоначинання має стати наступом вся сила закону. Проти цього мусимо без зволікань злютуватися всі ми, громадяни України, — незалежно від того, на якому березі Дніпра проживаємо, з якої праці їмо свій хліб, якому Богові молимося чи яку ідеологію сповідуємо.
Вимагаємо від правоохоронних органів невідкладного та об’єктивного розслідування інцидентів, які сталися з лідерами нинішньої передвиборчої кампанії, вжиття ефективних заходів для гарантування безпеки усім кандидатам на посаду Президента України та законного порядку під час виборів.
Криміналізація виборів не пройде! Народ і його лідерів не залякати! Волю людей, демократичний вибір суспільства нікому не вдасться ні приховати, ні очорнити!
Богдан ГУБСЬКИЙ, лідер фракції «Єдина Україна».